Megosztás & Könyvjelzők

Fizetési megoldás

Vásárló belépés

Kosár

A kosár üres

Termékajánló

Vásárlóink írták

"Én nagyon boldog vagyok, hogy Önökre találtam és egészséges,szép élelmiszerekkel időt megtakarítva tudom a "kis" családomat ellátni. :-)" (Bereznai-Földényi Anita, Budapest)

"Köszönjük, hogy vannak, mert így a szombat délelőttünk egymással eltöltött idő a biopiaci sorban állás helyett!" (Für Ágnes, Pilisvörösvár)

"Továbbiakban is szándékomban áll Önöktől vásárolni, a cégükkel, az ügyintézés gyorsaságával, a kedvességgel meg vagyok elégedve. Sok sikert kívánok Önöknek!" (T. Cs., Budapest)

Termék részletekLenolaj, színtelen, Biopin (2,5 l)

Lenolaj, színtelen, Biopin (2,5 l)
11 490 Ft/db
Egységár: 4 596 Ft/liter
A Biopin termékekre webáruházunk nem ad vásárlási kedvezményt - függetlenül a vásárlás összegétől.

Átlátszó vákumhevített és kifújt lenolaj kül-, és beltéri felületekhez. Mélyen behatol a fába és ezáltal a következő rétegeknek jó tapadást biztosít fémre, fára vagy kőre. Víztaszító, légzésaktív és kiemeli a fán annak jellegzetes színét és erezetét.
 • Felhasználási terület: A lenolaj egy univerzálisan használatos kül- és beltéri alapozó. Alkalmas továbbá kő és fém felületre tapadásbiztosító alapként, valamint olajfestékek és művészfesték házi előállítására. Kültérben önmagában ne használjuk, és pl. ajtók, ablakok alapozására, se ha továbbiakban nyíltpórusú felületzárást (lazúrt) alkalmazunk.

  Előkezelés: Az alapnak száraz, tiszta, zsírmentesnek kell lennie. Gyantagazdag és trópusi fákat biopin oldószerrel átdörzsölni.

  Feldolgozás: Feldolgozási hőmérséklet legalább 8 Celsius-fok. Használat előtt jól fel kell keverni. Ecsettel, szórással vagy merítéssel vihető fel. Csak nagyon erősen nedvszívó alapok kezelhetők hígítatlan lenolajjal. Egyéb esetekben biopin oldószerrel keverni, pl. feles olaj 1:1 vagy rosszul szívó alapoknál hígolaj, 1:2. Fa- és kő felületeket 1-2x vékonyan, egyenletesen lenolajjal átkezelni, a fennmaradó olajat félóránként ronggyal eltávolítani. Hagyjuk száradni. Fémfelületeket amelyek nem igényelnek rozsdavédelmet egyszer nagyon vékonyan lenolajjal átvonni és alaposan megszáradni hagyni. Közepes hőmérsékleten és páratartalomnál 24-48 óra múlva átfesthető.

  További kezelés: Mérsékelten terhelt beltéri fafelületek nem igényelnek további kezelést. Egyéb esetekben továbbkezelés felhasználási céltól függően biopin viasztermékekkel, lazúrokkal, lakkokkal.

  Kiadósság: 30-36 m2/doboz
  Összetétel:
  Lenolaj, ólommentes szárítóadalék