Termék részletek
Őz comb, csont nélkül, natúr (HU)
Őz comb csont nélküli, tisztított, formázott, darabolt termék. Pörköltnek, sültnek kiváló alapanyaga. További feldolgozást nem igényel.
Őzhúst csak feldarabolt állapotban (őzgerinc, comb, lapocka, ragu) vásároljunk. Sok gondtól és munkától szabadulunk meg!
Az őz húsát érlelni, ill. pácolni kell. Csak így lesz ízletes és szagtalan. A páclevet ízlés szerint készítsük el, de mindig csak annyit, hogy a húst ellepje. A fűszereket, zöldséget (ecetet, hagymát, babérlevelet, borsot, sót, szegfűszeget stb.) tartalmazó levet legalább 30 percig forraljuk, majd öntsük rá a húsra. A húst többször forgassuk meg a lében.
Minél vénebb és szívósabb a hús, annál tovább, minél gyengébb, annál rövidebb ideig kell pácolni. Az őzet általában 4-5 napig érleljük páclében. A húst naponta legalább kétszer forgassuk meg benne, hogy az ízek jól átjárják.
Gyors pácolást is végezhetünk. Ilyenkor a levet, ahányszor lehűl, fel kell forralnunk, és újra a húsra kell töltenünk, ezáltal egy vagy fél nap alatt olyan eredményt érhetünk el, mint egyébként 4-5 nap alatt.
A hús előkészítése során a legvékonyabb hártyát is le kell szednünk róla, nehogy sülés vagy párolódás közben a húst összehúzza.
Az őz húsa zsírszegény, ezért sûrûn tûzdeljük meg szalonnával. Egy órával a párolás, ill. a sütés elõtt pedig olajozzuk be, sózzuk meg.
Egy kevés zsíron, páclével locsolgatva pároljuk, illetve süssük puhára. Tehetünk mellé zöldséget, fokhagymát, citromot is.
Őzhúst csak feldarabolt állapotban (őzgerinc, comb, lapocka, ragu) vásároljunk. Sok gondtól és munkától szabadulunk meg!
Az őz húsát érlelni, ill. pácolni kell. Csak így lesz ízletes és szagtalan. A páclevet ízlés szerint készítsük el, de mindig csak annyit, hogy a húst ellepje. A fűszereket, zöldséget (ecetet, hagymát, babérlevelet, borsot, sót, szegfűszeget stb.) tartalmazó levet legalább 30 percig forraljuk, majd öntsük rá a húsra. A húst többször forgassuk meg a lében.
Minél vénebb és szívósabb a hús, annál tovább, minél gyengébb, annál rövidebb ideig kell pácolni. Az őzet általában 4-5 napig érleljük páclében. A húst naponta legalább kétszer forgassuk meg benne, hogy az ízek jól átjárják.
Gyors pácolást is végezhetünk. Ilyenkor a levet, ahányszor lehűl, fel kell forralnunk, és újra a húsra kell töltenünk, ezáltal egy vagy fél nap alatt olyan eredményt érhetünk el, mint egyébként 4-5 nap alatt.
A hús előkészítése során a legvékonyabb hártyát is le kell szednünk róla, nehogy sülés vagy párolódás közben a húst összehúzza.
Az őz húsa zsírszegény, ezért sûrûn tûzdeljük meg szalonnával. Egy órával a párolás, ill. a sütés elõtt pedig olajozzuk be, sózzuk meg.
Egy kevés zsíron, páclével locsolgatva pároljuk, illetve süssük puhára. Tehetünk mellé zöldséget, fokhagymát, citromot is.
-
Származási hely MagyarországTömeg 1 kgMin. rendelhető mennyiség 1,5 kg
Kategóriák
- Újdonságok
- Akciós termékek
- Többet olcsóbban
- Gluténmentes
- Tejmentes
- Ajándék ötletek ünnepekre
- Bio Zöldség, gyümölcs
- Gerson-diétához válogatott Bio Zöldség, gyümölcs
- Bio Italok
- Bio Tej- és Tejpótló termékek
- Bio Pékáru
- Ünnepi termékek
- Bio Gabonafélék, liszt, tészta
- Bio Húsáru
- Bio Fűszerek, krémek, olajok, pástétomok
- Bio Édesség, kakaó, kávé, tea
- Bio kásák, rágcsálnivalók, müzlik
- Bio Bébiételek, bébi italok
- Bio Készételek, félkész termékek
- Bio fagyasztott termékek
- Natúr élelmiszerek - nem bio termékek
- Ásványvíz, gyógyvíz
- Növényi tejhelyettesítők, növényi sajtok
- Vadhús, vad készítmények, halak, hal készítmények
- Pákárúk
- Friss, fagyasztott natúr hús
- Italok, szörpök
- Gabonafélék, liszt, tészta
- Szalámi, füstölt áruk
- Fűszer, só, olaj
- Kekszek
- Müzli, aszalt gyümölcs
- Olajos magvak
- Hüvelyesek
- Húspótlók, szendvicskrémek, zsírok
- Tej, tejtermékek
- Cukrok, édesítőszerek
- Mézek, lekvárok
- Édességek
- Kozmetika, higiénia
- Vintage Beauty bio kozmetikumok
- Dr. Hauschka biokozmetikumok
- Lavera natúrkozmetikumok
- Tisztítószerek
- Természetes háztartási szerek
- Biopin Természetes Festékek
- Gyógyhatású termékek, vitaminok
- Dr. Chen patika
- Vitamin Station termékek
- Konyhai gépek, csíráztatás
- Gluténmentes termékek
- Nagy kiszerelésű (Gasztro) bio termékek
Keresés
Szűrés
Származási hely
Gyártó
TOP termékek
Tanúsítvány
