Megosztás & Könyvjelzők

Fizetési megoldás

Vásárló belépés

Kosár

A kosár üres

Termékajánló

Vásárlóink írták

"Én nagyon boldog vagyok, hogy Önökre találtam és egészséges,szép élelmiszerekkel időt megtakarítva tudom a "kis" családomat ellátni. :-)" (Bereznai-Földényi Anita, Budapest)

"Köszönjük, hogy vannak, mert így a szombat délelőttünk egymással eltöltött idő a biopiaci sorban állás helyett!" (Für Ágnes, Pilisvörösvár)

"Továbbiakban is szándékomban áll Önöktől vásárolni, a cégükkel, az ügyintézés gyorsaságával, a kedvességgel meg vagyok elégedve. Sok sikert kívánok Önöknek!" (T. Cs., Budapest)

Termék részletekŐz comb, csont nélkül, natúr (HU)

Őz comb, csont nélkül, natúr (HU)
7 390 Ft/kg
Egységár: 7 390 Ft/kg

Őz comb csont nélküli, tisztított, formázott, darabolt termék. Pörköltnek, sültnek kiváló alapanyaga. További feldolgozást nem igényel.

Őzhúst csak feldarabolt állapotban (őzgerinc, comb, lapocka, ragu) vásároljunk. Sok gondtól és munkától szabadulunk meg!
Az őz húsát érlelni, ill. pácolni kell. Csak így lesz ízletes és szagtalan. A páclevet ízlés szerint készítsük el, de mindig csak annyit, hogy a húst ellepje. A fűszereket, zöldséget (ecetet, hagymát, babérlevelet, borsot, sót, szegfűszeget stb.) tartalmazó levet legalább 30 percig forraljuk, majd öntsük rá a húsra. A húst többször forgassuk meg a lében.
Minél vénebb és szívósabb a hús, annál tovább, minél gyengébb, annál rövidebb ideig kell pácolni. Az őzet általában 4-5 napig érleljük páclében. A húst naponta legalább kétszer forgassuk meg benne, hogy az ízek jól átjárják.
Gyors pácolást is végezhetünk. Ilyenkor a levet, ahányszor lehűl, fel kell forralnunk, és újra a húsra kell töltenünk, ezáltal egy vagy fél nap alatt olyan eredményt érhetünk el, mint egyébként 4-5 nap alatt.
A hús előkészítése során a legvékonyabb hártyát is le kell szednünk róla, nehogy sülés vagy párolódás közben a húst összehúzza.
Az őz húsa zsírszegény, ezért sûrûn tûzdeljük meg szalonnával. Egy órával a párolás, ill. a sütés elõtt pedig olajozzuk be, sózzuk meg.
Egy kevés zsíron, páclével locsolgatva pároljuk, illetve süssük puhára. Tehetünk mellé zöldséget, fokhagymát, citromot is.
 • Származási hely
  Magyarország
  Tömeg
  1 kg
  Min. rendelhető mennyiség
  1,5 kg