Őz comb, csont nélkül, natúr (HU)

Vélemény írása a termékről

Őz comb csont nélküli, tisztított, formázott, darabolt termék. Pörköltnek, sültnek kiváló alapanyaga. További feldolgozást nem igényel.

Őzhúst csak feldarabolt állapotban (őzgerinc, comb, lapocka, ragu) vásároljunk. Sok gondtól és munkától szabadulunk meg!
Az őz húsát érlelni, ill. pácolni kell. Csak így lesz ízletes és szagtalan. A páclevet ízlés szerint készítsük el, de mindig csak annyit, hogy a húst ellepje. A fűszereket, zöldséget (ecetet, hagymát, babérlevelet, borsot, sót, szegfűszeget stb.) tartalmazó levet legalább 30 percig forraljuk, majd öntsük rá a húsra. A húst többször forgassuk meg a lében.
Minél vénebb és szívósabb a hús, annál tovább, minél gyengébb, annál rövidebb ideig kell pácolni. Az őzet általában 4-5 napig érleljük páclében. A húst naponta legalább kétszer forgassuk meg benne, hogy az ízek jól átjárják.
Gyors pácolást is végezhetünk. Ilyenkor a levet, ahányszor lehűl, fel kell forralnunk, és újra a húsra kell töltenünk, ezáltal egy vagy fél nap alatt olyan eredményt érhetünk el, mint egyébként 4-5 nap alatt.
A hús előkészítése során a legvékonyabb hártyát is le kell szednünk róla, nehogy sülés vagy párolódás közben a húst összehúzza.
Az őz húsa zsírszegény, ezért sûrûn tûzdeljük meg szalonnával. Egy órával a párolás, ill. a sütés elõtt pedig olajozzuk be, sózzuk meg.
Egy kevés zsíron, páclével locsolgatva pároljuk, illetve süssük puhára. Tehetünk mellé zöldséget, fokhagymát, citromot is.
Vélemény írása a termékről
Csak regisztrált vásárló, belépést követően írhat véleményt.
Név
E-mail cím
Üzenet
Értékelés
Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
cib