Megosztás & Könyvjelzők

Fizetési megoldás

Vásárló belépés

Kosár

A kosár üres

Termékajánló

Vásárlóink írták

"Én nagyon boldog vagyok, hogy Önökre találtam és egészséges,szép élelmiszerekkel időt megtakarítva tudom a "kis" családomat ellátni. :-)" (Bereznai-Földényi Anita, Budapest)

"Köszönjük, hogy vannak, mert így a szombat délelőttünk egymással eltöltött idő a biopiaci sorban állás helyett!" (Für Ágnes, Pilisvörösvár)

"Továbbiakban is szándékomban áll Önöktől vásárolni, a cégükkel, az ügyintézés gyorsaságával, a kedvességgel meg vagyok elégedve. Sok sikert kívánok Önöknek!" (T. Cs., Budapest)

Termék részletek



Kékzöld AFA alga por, bio, Wilco (220g)

Bio
Kékzöld AFA alga por, bio, Wilco (220g)
24 990 Ft/db
Egységár: 114 Ft/g
Összetevők: tiszta kékzöld AFA alga por (Aphanizomenon Flos Aquae)*
*= ellenőrzött ökológiai termelésből

Az érintetlen természetben tenyésző kékzöld AFA alga Észak-Amerikában a Klamath tóban található. A tó 250 km2 alapterületű, 1400 méter magasan vulkanikus területen fekszik, vízellátásáról az ásványi anyagokban gazdag közeli hegyi forrás gondoskodik. Ez a forrás 600 méter mélyről hozza felszínre az értékes ásványi anyagokat. Mindehhez hozzájárul az évi közel 300 napfényes nap is, melynek következtében az intenzív fényenergia a fotoszintézis által átvándorol az algába. Ezen optimális klimatikus feltételek közepette, az érintetlen természet ölén tenyészik a kékzöld AFA-alga, földünk egyik legtáplálóbb élelmiszere.

A kékzöld alga keletkezése:
3-4 milliárd évvel ezelőtt az óceánokban vette kezdetét a monocellurális élet. A napfény, a széndioxid és a víz felhasználásával az algák és egyes baktériumok szerves vegyületeket állítanak elő. Ezt a folyamatot hívjuk fotoszintézisnek. Ez a folyamat túlzás nélkül földünk legalapvetőbb folyamata, hiszen a fotoszintézisből származnak a magasabb rendű életformák számára elengedhetetlen szénhidrátok, az emberiség által felhasznált összes élelmiszer, valamint az építő- és nyersanyagok tekintélyes része. A fényenergia begyűjtéséhez a fotoszintetizáló szervezetek speciális pigmenteket használnak, amelyek közül legfontosabb a vörös és kék tartományban elnyelő klorofill, aminek a kékzöld AFA alga is köszönheti a színét.
A kékzöld AFA algában 23 ásványi anyag és nyomelem található, 14 vitamin, valamint mind a 20 féle esszenciális aminósav. Ezen elemek kombinációja erősítik és kiegészítik egymás hatékonyságát. A kékzöld AFA alga por nem tartalmaz mesterséges adalékanyagokat és tartósítószert!

Adagolása: naponta 1-2 teáskanál (1,5-2,5 g) naponta. A javasolt napi mennyiség átlagos tartalma:

Energiaérték: 39,64 kJ / 9,47 kcal
Zsír: 0,12 g
Szénhidrát: 0,48 g
Fehérje: 1,75 g
Treonin: 72 mg (17,1% NRV)
Triptofán: 29,25 mg (16,3% NRV)
Folsav: 82,5 μg (41,3% NRV)
B3-vitamin: 9,75 mg (75% NRV)
B5-vitamin: 3,25 mg (54,2% NRV)
B1-vitamin: 0,53 mg (53% NRV)
Fluor: 2,28 mg (78,5% NRV)

Adagolása: 1,5g – 3g (kb. 1 teáskanál)

Jó tudni: Az étrendkiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott táplálkozást !

A bio kékzöld AFA algáról bővebben olvashat: A víz láthatatlan élő virága
 • Származási hely
  Németország
  Gyártó
  Wilco
  Státusz
  Bio