Kékzöld AFA alga por, bio, Wilco (220g)

Vélemény írása a termékről

Összetevők: tiszta kékzöld AFA alga por (Aphanizomenon Flos Aquae)*
*= ellenőrzött ökológiai termelésből

Az érintetlen természetben tenyésző kékzöld AFA alga Észak-Amerikában a Klamath tóban található. A tó 250 km2 alapterületű, 1400 méter magasan vulkanikus területen fekszik, vízellátásáról az ásványi anyagokban gazdag közeli hegyi forrás gondoskodik. Ez a forrás 600 méter mélyről hozza felszínre az értékes ásványi anyagokat. Mindehhez hozzájárul az évi közel 300 napfényes nap is, melynek következtében az intenzív fényenergia a fotoszintézis által átvándorol az algába. Ezen optimális klimatikus feltételek közepette, az érintetlen természet ölén tenyészik a kékzöld AFA-alga, földünk egyik legtáplálóbb élelmiszere.

A kékzöld alga keletkezése:
3-4 milliárd évvel ezelőtt az óceánokban vette kezdetét a monocellurális élet. A napfény, a széndioxid és a víz felhasználásával az algák és egyes baktériumok szerves vegyületeket állítanak elő. Ezt a folyamatot hívjuk fotoszintézisnek. Ez a folyamat túlzás nélkül földünk legalapvetőbb folyamata, hiszen a fotoszintézisből származnak a magasabb rendű életformák számára elengedhetetlen szénhidrátok, az emberiség által felhasznált összes élelmiszer, valamint az építő- és nyersanyagok tekintélyes része. A fényenergia begyűjtéséhez a fotoszintetizáló szervezetek speciális pigmenteket használnak, amelyek közül legfontosabb a vörös és kék tartományban elnyelő klorofill, aminek a kékzöld AFA alga is köszönheti a színét.
A kékzöld AFA algában 23 ásványi anyag és nyomelem található, 14 vitamin, valamint mind a 20 féle esszenciális aminósav. Ezen elemek kombinációja erősítik és kiegészítik egymás hatékonyságát. A kékzöld AFA alga por nem tartalmaz mesterséges adalékanyagokat és tartósítószert!

Adagolása: naponta 1-2 teáskanál (1,5-2,5 g) naponta. A javasolt napi mennyiség átlagos tartalma:

Energiaérték: 39,64 kJ / 9,47 kcal
Zsír: 0,12 g
Szénhidrát: 0,48 g
Fehérje: 1,75 g
Treonin: 72 mg (17,1% NRV)
Triptofán: 29,25 mg (16,3% NRV)
Folsav: 82,5 μg (41,3% NRV)
B3-vitamin: 9,75 mg (75% NRV)
B5-vitamin: 3,25 mg (54,2% NRV)
B1-vitamin: 0,53 mg (53% NRV)
Fluor: 2,28 mg (78,5% NRV)

Adagolása: 1,5g – 3g (kb. 1 teáskanál)

Jó tudni: Az étrendkiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott táplálkozást !

A bio kékzöld AFA algáról bővebben olvashat: A víz láthatatlan élő virága
Vélemény írása a termékről
Csak regisztrált vásárló, belépést követően írhat véleményt.
Név
E-mail cím
Üzenet
Értékelés
Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
cib