Megosztás & Könyvjelzők

Fizetési megoldás

Vásárló belépés

Kosár

A kosár üres

Termékajánló

Vásárlóink írták

"Én nagyon boldog vagyok, hogy Önökre találtam és egészséges,szép élelmiszerekkel időt megtakarítva tudom a "kis" családomat ellátni. :-)" (Bereznai-Földényi Anita, Budapest)

"Köszönjük, hogy vannak, mert így a szombat délelőttünk egymással eltöltött idő a biopiaci sorban állás helyett!" (Für Ágnes, Pilisvörösvár)

"Továbbiakban is szándékomban áll Önöktől vásárolni, a cégükkel, az ügyintézés gyorsaságával, a kedvességgel meg vagyok elégedve. Sok sikert kívánok Önöknek!" (T. Cs., Budapest)

Termék részletek



Liba aprólék, natúr (HU)

Liba aprólék, natúr (HU)
  • Liba aprólék, natúr (HU)
  • Liba aprólék, natúr (HU)
  • Liba aprólék, natúr (HU)
  • Liba aprólék, natúr (HU)
870 Ft/kg
Egységár: 870 Ft/kg/
Aprólék részei: nyak, szárnyak, láb, zúza, szív, hát.

A liba, a kacsához hasonlóan, ízanyagban gazdag, magas zsírtartalmú és a barna húsú szárnyasok közé tartozik.
Európa-szerte hagyományos karácsonyi sült.
Sütése során a zsíranyag nagy része kisül.
Hagyományos körete a burgonya és a párolt vörös káposzta.

Ludaskása gerslivel recept:

Hozzávalók 4 főre

1 kg libaaprólék (szárnytő, zúza, szív, stb.)
25 dkg árpagyöngy (gersli)
1 szál petrezselyem
1 szál sárgarépa
10 dkg zeller
10 dkg karalábé
10 dkg gomba
10 dkg zöldborsó
10 dkg reszelt sajt
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma


Elkészítés

Az árpagyöngyöt megmossuk, beáztatjuk, hideg vízben 1 órát hagyjuk állni.
A libaaprólékot feltesszük főni az apróra összevágott zöldségekkel (kivétel a gomba és a zöldborsó, azt majd ½ órai főzés után kell beletenni) annyi vízben, hogy ellepje, fűszerezzük, fedő alatt pároljuk.
Mikor a hús és a zöldségek is megfőttek, leszűrjük.
Az árpagyöngyről leöntjük a vizet.
A hús leszűrt levét ráöntjük a gerslire (annyit, hogy ellepje), és 45-50 percig fedő alatt főzzük. Mikor már megpárolódott, a hússal és zöldségekkel összekeverjük.
  • Libaaprólék-leves készítése (8 személyre):

    Hozzávalók:

    1 liba apróléka (azaz szárnya, nyaka, belsősége); 25 dkg vegyes leveszöldség; 2 nagyobb gombafej; 1-1 zöldpaprika; paradicsom és vöröshagyma; 1 csokor petrezselyemzöld; fél citrom leve és reszelt héja; 1 teáskanál sáfrányos szeklice; 1 mokkáskanál vasfű; 1-1 darabka lestyángyökér és szerecsendió-virág; körömnyi babérlevél; késhegynyi pirospaprika; csipet köménymag; 10 szem egész bors; 3 szem szegfűszeg; ízlés szerint só.

    Előkészítése:

    a megtisztított és megmosott libaaprólékot feldaraboljuk, a zöldséget megtisztítjuk és kockákra, illetve karikákra vágjuk. Legalább ötliteres fazékba készítjük a libahúst, rászórjuk az összes fűszert, megsózzuk, majd legalább két liternyi vizet ráöntünk.

    Elkészítése:

    a levest felforraljuk, és kis lángon, fedő alatt majdnem puhára főzzük. (Nem szedjük le a habját, mert majd elfő.) Ezután átszűrjük, a húst kicsontozzuk (csak a szárnyakban hagyjuk meg a csontot). Kis kockákra vágjuk, és a levesbe visszatesszük. Ekkor adjuk hozzá a zöldséget, és készre főzzük. Citromlével kissé pikánsra ízesítjük. Végül rászórjuk a finomra metélt petrezselyemzöldet.
    (Egy nappal fogyasztás előtt érdemes készíteni, hogy a leves tetején megdermedő zsírréteg könnyen eltávolítható legyen.)
  • Származási hely
    Magyarország
    Tömeg
    400 g/kg