Részletek
Libaaprólék-leves készítése (8 személyre):
Hozzávalók:
1 liba apróléka (azaz szárnya, nyaka, belsősége); 25 dkg vegyes leveszöldség; 2 nagyobb gombafej; 1-1 zöldpaprika; paradicsom és vöröshagyma; 1 csokor petrezselyemzöld; fél citrom leve és reszelt héja; 1 teáskanál sáfrányos szeklice; 1 mokkáskanál vasfű; 1-1 darabka lestyángyökér és szerecsendió-virág; körömnyi babérlevél; késhegynyi pirospaprika; csipet köménymag; 10 szem egész bors; 3 szem szegfűszeg; ízlés szerint só.
Előkészítése:
a megtisztított és megmosott libaaprólékot feldaraboljuk, a zöldséget megtisztítjuk és kockákra, illetve karikákra vágjuk. Legalább ötliteres fazékba készítjük a libahúst, rászórjuk az összes fűszert, megsózzuk, majd legalább két liternyi vizet ráöntünk.
Elkészítése:
a levest felforraljuk, és kis lángon, fedő alatt majdnem puhára főzzük. (Nem szedjük le a habját, mert majd elfő.) Ezután átszűrjük, a húst kicsontozzuk (csak a szárnyakban hagyjuk meg a csontot). Kis kockákra vágjuk, és a levesbe visszatesszük. Ekkor adjuk hozzá a zöldséget, és készre főzzük. Citromlével kissé pikánsra ízesítjük. Végül rászórjuk a finomra metélt petrezselyemzöldet.
(Egy nappal fogyasztás előtt érdemes készíteni, hogy a leves tetején megdermedő zsírréteg könnyen eltávolítható legyen.)
Hozzávalók:
1 liba apróléka (azaz szárnya, nyaka, belsősége); 25 dkg vegyes leveszöldség; 2 nagyobb gombafej; 1-1 zöldpaprika; paradicsom és vöröshagyma; 1 csokor petrezselyemzöld; fél citrom leve és reszelt héja; 1 teáskanál sáfrányos szeklice; 1 mokkáskanál vasfű; 1-1 darabka lestyángyökér és szerecsendió-virág; körömnyi babérlevél; késhegynyi pirospaprika; csipet köménymag; 10 szem egész bors; 3 szem szegfűszeg; ízlés szerint só.
Előkészítése:
a megtisztított és megmosott libaaprólékot feldaraboljuk, a zöldséget megtisztítjuk és kockákra, illetve karikákra vágjuk. Legalább ötliteres fazékba készítjük a libahúst, rászórjuk az összes fűszert, megsózzuk, majd legalább két liternyi vizet ráöntünk.
Elkészítése:
a levest felforraljuk, és kis lángon, fedő alatt majdnem puhára főzzük. (Nem szedjük le a habját, mert majd elfő.) Ezután átszűrjük, a húst kicsontozzuk (csak a szárnyakban hagyjuk meg a csontot). Kis kockákra vágjuk, és a levesbe visszatesszük. Ekkor adjuk hozzá a zöldséget, és készre főzzük. Citromlével kissé pikánsra ízesítjük. Végül rászórjuk a finomra metélt petrezselyemzöldet.
(Egy nappal fogyasztás előtt érdemes készíteni, hogy a leves tetején megdermedő zsírréteg könnyen eltávolítható legyen.)
Adatok
Származási hely
Magyarország
Tömeg
400 g/kg
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány