Termék részletek
Liba aprólék, natúr (HU)
Aprólék részei: nyak, szárnyak, láb, zúza, szív, hát.
A liba, a kacsához hasonlóan, ízanyagban gazdag, magas zsírtartalmú és a barna húsú szárnyasok közé tartozik.
Európa-szerte hagyományos karácsonyi sült.
Sütése során a zsíranyag nagy része kisül.
Hagyományos körete a burgonya és a párolt vörös káposzta.
Ludaskása gerslivel recept:
Hozzávalók 4 főre
1 kg libaaprólék (szárnytő, zúza, szív, stb.)
25 dkg árpagyöngy (gersli)
1 szál petrezselyem
1 szál sárgarépa
10 dkg zeller
10 dkg karalábé
10 dkg gomba
10 dkg zöldborsó
10 dkg reszelt sajt
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só
Elkészítés
Az árpagyöngyöt megmossuk, beáztatjuk, hideg vízben 1 órát hagyjuk állni.
A libaaprólékot feltesszük főni az apróra összevágott zöldségekkel (kivétel a gomba és a zöldborsó, azt majd ½ órai főzés után kell beletenni) annyi vízben, hogy ellepje, fűszerezzük, fedő alatt pároljuk.
Mikor a hús és a zöldségek is megfőttek, leszűrjük.
Az árpagyöngyről leöntjük a vizet.
A hús leszűrt levét ráöntjük a gerslire (annyit, hogy ellepje), és 45-50 percig fedő alatt főzzük. Mikor már megpárolódott, a hússal és zöldségekkel összekeverjük.
A liba, a kacsához hasonlóan, ízanyagban gazdag, magas zsírtartalmú és a barna húsú szárnyasok közé tartozik.
Európa-szerte hagyományos karácsonyi sült.
Sütése során a zsíranyag nagy része kisül.
Hagyományos körete a burgonya és a párolt vörös káposzta.
Ludaskása gerslivel recept:
Hozzávalók 4 főre
1 kg libaaprólék (szárnytő, zúza, szív, stb.)
25 dkg árpagyöngy (gersli)
1 szál petrezselyem
1 szál sárgarépa
10 dkg zeller
10 dkg karalábé
10 dkg gomba
10 dkg zöldborsó
10 dkg reszelt sajt
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só
Elkészítés
Az árpagyöngyöt megmossuk, beáztatjuk, hideg vízben 1 órát hagyjuk állni.
A libaaprólékot feltesszük főni az apróra összevágott zöldségekkel (kivétel a gomba és a zöldborsó, azt majd ½ órai főzés után kell beletenni) annyi vízben, hogy ellepje, fűszerezzük, fedő alatt pároljuk.
Mikor a hús és a zöldségek is megfőttek, leszűrjük.
Az árpagyöngyről leöntjük a vizet.
A hús leszűrt levét ráöntjük a gerslire (annyit, hogy ellepje), és 45-50 percig fedő alatt főzzük. Mikor már megpárolódott, a hússal és zöldségekkel összekeverjük.
-
Libaaprólék-leves készítése (8 személyre):
Hozzávalók:
1 liba apróléka (azaz szárnya, nyaka, belsősége); 25 dkg vegyes leveszöldség; 2 nagyobb gombafej; 1-1 zöldpaprika; paradicsom és vöröshagyma; 1 csokor petrezselyemzöld; fél citrom leve és reszelt héja; 1 teáskanál sáfrányos szeklice; 1 mokkáskanál vasfű; 1-1 darabka lestyángyökér és szerecsendió-virág; körömnyi babérlevél; késhegynyi pirospaprika; csipet köménymag; 10 szem egész bors; 3 szem szegfűszeg; ízlés szerint só.
Előkészítése:
a megtisztított és megmosott libaaprólékot feldaraboljuk, a zöldséget megtisztítjuk és kockákra, illetve karikákra vágjuk. Legalább ötliteres fazékba készítjük a libahúst, rászórjuk az összes fűszert, megsózzuk, majd legalább két liternyi vizet ráöntünk.
Elkészítése:
a levest felforraljuk, és kis lángon, fedő alatt majdnem puhára főzzük. (Nem szedjük le a habját, mert majd elfő.) Ezután átszűrjük, a húst kicsontozzuk (csak a szárnyakban hagyjuk meg a csontot). Kis kockákra vágjuk, és a levesbe visszatesszük. Ekkor adjuk hozzá a zöldséget, és készre főzzük. Citromlével kissé pikánsra ízesítjük. Végül rászórjuk a finomra metélt petrezselyemzöldet.
(Egy nappal fogyasztás előtt érdemes készíteni, hogy a leves tetején megdermedő zsírréteg könnyen eltávolítható legyen.)
-
Származási hely MagyarországTömeg 400 g/kg
Kategóriák
- Újdonságok
- Akciók
- Többet olcsóbban
- Gluténmentes
- Tejmentes
- Ajándék ötletek ünnepekre
- Bio Zöldség, gyümölcs
- Gerson-diétához válogatott Bio Zöldség, gyümölcs
- Bio Italok
- Bio Tej- és Tejpótló termékek
- Bio Pékáru
- Ünnepi termékek
- Bio Gabonafélék, liszt, tészta
- Bio Húsáru
- Bio Fűszerek, krémek, olajok, pástétomok
- Bio Édesség, kakaó, kávé, tea
- Bio kásák, rágcsálnivalók, müzlik
- Bio Bébiételek, bébi italok
- Bio Készételek, félkész termékek
- Bio fagyasztott termékek
- Natúr élelmiszerek - nem bio termékek
- Ásványvíz, gyógyvíz
- Növényi tejhelyettesítők, növényi sajtok
- Vadhús, vad készítmények, halak, hal készítmények
- Pákárúk
- Friss, fagyasztott natúr hús
- Italok, szörpök
- Gabonafélék, liszt, tészta
- Szalámi, füstölt áruk
- Fűszer, só, olaj
- Kekszek
- Müzli, aszalt gyümölcs
- Olajos magvak
- Hüvelyesek
- Húspótlók, szendvicskrémek, zsírok
- Tej, tejtermékek
- Cukrok, édesítőszerek
- Mézek, lekvárok
- Édességek
- Kozmetika, higiénia
- Vintage Beauty bio kozmetikumok
- Dr. Hauschka biokozmetikumok
- Lavera natúrkozmetikumok
- Tisztítószerek
- Természetes háztartási szerek
- Biopin Természetes Festékek
- Gyógyhatású termékek, vitaminok
- Dr. Chen patika
- Vitamin Station termékek
- Konyhai gépek, csíráztatás
- Gluténmentes termékek
- Nagy kiszerelésű (Gasztro) bio termékek
Keresés
Szűrés
Származási hely
Gyártó
TOP termékek
Tanúsítvány
