Megosztás & Könyvjelzők

Fizetési megoldás

Vásárló belépés

Kosár

A kosár üres

Termékajánló

Vásárlóink írták

"Én nagyon boldog vagyok, hogy Önökre találtam és egészséges,szép élelmiszerekkel időt megtakarítva tudom a "kis" családomat ellátni. :-)" (Bereznai-Földényi Anita, Budapest)

"Köszönjük, hogy vannak, mert így a szombat délelőttünk egymással eltöltött idő a biopiaci sorban állás helyett!" (Für Ágnes, Pilisvörösvár)

"Továbbiakban is szándékomban áll Önöktől vásárolni, a cégükkel, az ügyintézés gyorsaságával, a kedvességgel meg vagyok elégedve. Sok sikert kívánok Önöknek!" (T. Cs., Budapest)

Termék részletek



Hajdina, bio, Biorganik (500 g)

Bio
Hajdina, bio, Biorganik (500 g)
690 Ft/cs
Egységár: 1,38 Ft/g/
Összetevők: hajdina*
*= ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból

A hajdina - más néven pohánka - a keserűfűfélék családjába tartozik, a hétköznapi életben mégis a gabonafélékhez sorolják, mert lisztes magját a búzához hasonlóan fogyasztják.
Értékes tápanyag tartalmú, kellemesen fűszeres aromájú és különleges formájú növény, amely szinte a világ minden népének étrendjében felfedezhető.

Tápanyagtartalom (100g-ban):
- Energiaérték: 1402 KJ / 335 kcal
- Fehérje: 12,6g
- Szénhidrát: 71g
- Zsír: 2,8g

Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, foszfor, magnézium

Vitamin: B1, B2, B3, B6, E
  • Felhasználása: leggyakrabban kását készítenek belőle, de köretként és levesbetétként is használható.
    Lisztjéből tészta, palacsinta és kenyér is készíthető (más liszttel keverve).

    Elkészítése: a hántolt hajdinaszemeket egyes helyeken főzés előtt megpörkölik, ami a belőle készült ételeknek kellemes dió ízt és illatot kölcsönöz.
    Javasolt a hajdinát az elkészítés előtt néhány órával beáztatni, melynek hatására a szemek jelentős mértékben kb. négyszeresére dagadnak, a főzési idő pedig 20-30 percre rövidül.
  • Gyártó
    Biorganik
    Státusz
    Bio    
    Tömeg
    500 g/cs