Megosztás & Könyvjelzők

Fizetési megoldás

Vásárló belépés

Kosár

A kosár üres

Termékajánló

Vásárlóink írták

"Én nagyon boldog vagyok, hogy Önökre találtam és egészséges,szép élelmiszerekkel időt megtakarítva tudom a "kis" családomat ellátni. :-)" (Bereznai-Földényi Anita, Budapest)

"Köszönjük, hogy vannak, mert így a szombat délelőttünk egymással eltöltött idő a biopiaci sorban állás helyett!" (Für Ágnes, Pilisvörösvár)

"Továbbiakban is szándékomban áll Önöktől vásárolni, a cégükkel, az ügyintézés gyorsaságával, a kedvességgel meg vagyok elégedve. Sok sikert kívánok Önöknek!" (T. Cs., Budapest)

Termék részletekIdőjárásálló lazúr, Biopin (0,75 l)

Időjárásálló lazúr, Biopin (0,75 l)
 • Időjárásálló lazúr, Biopin (0,75 l)
6 890 Ft/db
Egységár: 9 187 Ft/liter

A Biopin termékekre webáruházunk nem ad vásárlási kedvezményt - függetlenül a vásárlás összegétől.

A biopin időjárásálló lazúr oldószermentes, selyemfényű, átlátszó színes ill. színtelen lazúr kültéri tartós nyíltpórusú fakezeléshez. Jó beszívódási képességgel rendelkezik és igen jó víz és időjárásálló. A felület hosszú távon rugalmas marad. Nem repedezik, nem pereg le, ezért különösen könnyen felújítható. Szakszerű felvitel esetén jó UV-védelmet nyújt. A színtelen időjárásálló lazúr csak korlátozott UV-védelmet nyújt.
 • Felhasználási terület: kültéri fafelületek kezelésére, pl.: rönkházak, faburkolatok, kerti bútorok, ablakok, ajtók és faházak. A trópusi fák, a tölgy és a járulékos anyagban gazdag fák ill. szintetikus faanyagvédő szerek lassítják a száradás folyamatát vagy elszíneződhetnek, ezért minden esetben végezzünk próbakezelést.

  Előkezelés: Az alapnak száraz, tiszta, zsírmentesnek kell lennie.

  Feldolgozás: Feldolgozási hőmérséklet legalább 10 Celsius-fok. Az időjárásálló lazúrt használat előtt jól fel kell keverni (lehetőleg keverőszárral) és lazúrecsettel vékonyan és egyenletesen rostirányba felhordani. Közepes hőmérsékleten és páratartalomnál 3-5 óra múlva porszáraz, újrafesthető 24 óra múlva. A kezdetben tejszerű anyag száradás közben elveszíti tejszerűségét.

  Új felület kezelése: 2x időjárásálló lazúrral. Fokozott UV és időjárásnak kitett felületnél 3x időjárásálló lazúrral.

  Felújítás: a régi felületet letisztogatni, adott esetben átcsiszolni, majd 1-3 réteg időjárásálló lazúrt felvinni.

  Kiadósság: 9-11 m2/doboz
  Összetétel:
  - Kötőanyag: lenolaj-standolaj, faolaj, ricinusolaj, modifikált-kolofónium
  - Oldószer: víz
  - Pigmentek és töltőanyagok: föld- és ásványi pigmentek
  - Segédanyagok: növényi alapú emulgátor, ólom-és báriummentes stabilizátorok és száraz-anyagok, metilcellulóz