Megosztás & Könyvjelzők

Fizetési megoldás

Vásárló belépés

Kosár

A kosár üres

Termékajánló

Vásárlóink írták

"Én nagyon boldog vagyok, hogy Önökre találtam és egészséges,szép élelmiszerekkel időt megtakarítva tudom a "kis" családomat ellátni. :-)" (Bereznai-Földényi Anita, Budapest)

"Köszönjük, hogy vannak, mert így a szombat délelőttünk egymással eltöltött idő a biopiaci sorban állás helyett!" (Für Ágnes, Pilisvörösvár)

"Továbbiakban is szándékomban áll Önöktől vásárolni, a cégükkel, az ügyintézés gyorsaságával, a kedvességgel meg vagyok elégedve. Sok sikert kívánok Önöknek!" (T. Cs., Budapest)

Termék részletekKeményolaj, Biopin (0,75 l)

Keményolaj, Biopin (0,75 l)
7 990 Ft/db
Egységár: 10 653 Ft/liter

A Biopin termékekre webáruházunk nem ad vásárlási kedvezményt - függetlenül a vásárlás összegétől.

A biopin fehér keményolaj növényi olajai és gyantái természetes felületi megoldást nyújtanak légzésaktív padlók és más fa és parafa felületekhez. Kopásálló és nagyon ellenálló a nedvességgel és a szennyeződésekkel szemben.
 • Felhasználási terület: Fehér transzparens alap eléréséhez, kezeletlen fapadlók, parafapadlók, OSB lapok alap és befejező kezeléséhez, más mérsékelt strapának kitett fa felületek beltéri kezeléséhez. Különösen ajánlatos világos fák számára mint fenyő, nyír stb.

  Előkezelés: Az alapnak száraz, tiszta, zsírmentesnek kell lenni. Az olajos trópusi fák, mint pl. merbau és teak vagy ismeretlen típusú fánál próbakezelést kell végezni. Az egyenetlen felületeket gondosan le kell csiszolni finom csiszolópapírral. Más felületkezelő anyaggal kezelt felületet kompletten le kell csiszolni és próbakezelést végezni.

  Feldolgozás: Feldolgozási hőmérséklet legalább 10 Celsius-fok. Fehér felületek eléréséhez a teljes padlófelületet fehér keményolajjal 1-2-szer vékonyan egyenletesen ecsettel, simitólappal, stb lekezeljük. A be nem szívódott olajat kb. 20 perc múlva letöröljük és száradni hagyjuk. Továbbkezelés biopin keményviasszal vagy természetes keményolajjal történik. Kezdetben, hogy megakadályozzuk a világos fák besötétedését a fehér keményolajat egy ronggyal vékonyan bedörzsöljük. Száradás után - felhasználási területnek megfelelően - színtelen biopin termékkel a járófelületeket vagy a bútorfelületeket újra átdolgozzuk. Közepes hőmérsékleten és páratartalomnál 6-8 óra múlva száraz és újrafesthető.

  Fontos! Minden újra átdolgozásnál a fehér keményolajjal kezelt felületek színtelen biopin termékkel való kezelése csökkenti a fehérség fokát a felületen. Ezért egy próbakezelés ajánlott. Fehérre olajozott bútorok elkészítéséhez 1-3 vékony réteget viszünk fel. A be nem szívódott olajat kb. 20 perc múlva letöröljük és száradni hagyjuk.

  Kiadósság: 10-12 m2/doboz
  Összetétel:
  - Kötőanyag: tungfaolaj párlat, modifikált kolofónium, lenolaj
  - Oldószer: citrusterpén
  - Pigmentek: titándioxid
  - Segédanyagok: ólom-és báriummentes szárítóadalék, bentonit, etanol, víz