Részletek
Immunrendszerünk támogatása és serkentése a legfontosabb lépés a betegségmegelőzésben. Védekezőrendszerünk működése szempontjából a C-vitamin kiemelt szerepet tölt be. A C-vitamin kiváló antioxidáns, véd a káros szabad gyökök ellen, emellett csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Ebből a vitaminból igényel a legtöbbet a szervezetünk, a többiből a szükséglet meg sem közelíti ezt a mennyiséget.
Már az egyiptomiak is említik a hiányából adódó, később skorbutnak nevezett betegség tüneteit. Nevét is erről a hiánybetegségről kapta: aszkorbin-sav, vagyis skorbut-ellenes. Ez főként a hajósok körében volt gyakori, akik nem egyszer évekre elszakadtak a szárazföldtől, így nélkülözniük kellett a friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztását. A rettegett kór sorra tizedelte a felfedezőhajók legénységét, egészen addig, míg James Cook be nem vezette a savanyú-káposzta fogyasztását a napi húsadag mellé.
Számtalan természetes forrása van, például a csipkebogyó, mégis gyakoriak a hiánytünetek. Ez több okból adódik:
-A C-vitamin nagyon sérülékeny, már 40°C-on jelentősen károsodik.
-Napjainkra jellemző "civilizált" életvitel megnövelheti szervezetünk C-vitamin-igényét.
-Egészen egyszerűen nem fogyasztunk megfelelő mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt.
Ember, gyümölcsdenevér, tengerimalac és füstifecske.
Akár találós kérdés is lehetne, hogy mi a közös bennük? Az élővilág fejlettebb képviselői közül ők elvesztették aszkorbin-sav előállító képességüket, míg a többi állat képes szintetizálni a szükséges mennyiséget.
Nagyon sok életfolyamatban fontos szerepet tölt be, így hiányának tünetei is nagyon változatosak.
A C-vitamin hiányából számtalan kellemetlenségünk adódhat:
-lassú sebgyógyulás és kötőszövet regenerálódás
-mellékvesekéreg-hormonok alacsony szintje
-a stressz káros hatásai fokozottan érvényesülhetnek
-elégtelen vas felszívódás, és vörösvértest-képződés
-alacsony fizikai teljesítőképesség
-az immunrendszer nem megfelelő működése
-érelmeszesedés nagyobb kockázata az arra hajalmosító tényezők mellett a stressz, dohányzás, alkohol-fogyasztás, fokozott fizikai igénybevétel (beleértve az aktív sportolást is) mind csökkenthetik szervezetünk C-vitamin szintjét.
Szentgyörgyi Albert mutatta ki először nagy mennyiségben ezt a vegyületet - állítólag a felesége által tízóraiba csomagolt paprikán vizsgálódva.
Ez az egyetlen magyar tudós által, Magyarországon véghezvitt felfedezés, melyet Nobel-díjjal jutalmaztak.
A C-vitamin vízoldékony vitaminféle, ezért gyorsan ki is ürül az éppen fel nem használt mennyiség. Ennek kivédésére a Vitamin Station C-1000 étrend-kiegészítője folyamatos felszívódású, így 8-10 órán keresztül képes ellátni szervezetünket C-vitaminnal.
A citrus kivonatokból nyert 1000 mg C-vitamint tartalmazó C-1000 étrend-kiegészítővel erősíthetjük immunrendszerünket, és biztosíthatjuk szervezetünknek a szükséges mennyiségű C-vitamint, amellyel elkerülhetjük a betegségeket.
Már az egyiptomiak is említik a hiányából adódó, később skorbutnak nevezett betegség tüneteit. Nevét is erről a hiánybetegségről kapta: aszkorbin-sav, vagyis skorbut-ellenes. Ez főként a hajósok körében volt gyakori, akik nem egyszer évekre elszakadtak a szárazföldtől, így nélkülözniük kellett a friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztását. A rettegett kór sorra tizedelte a felfedezőhajók legénységét, egészen addig, míg James Cook be nem vezette a savanyú-káposzta fogyasztását a napi húsadag mellé.
Számtalan természetes forrása van, például a csipkebogyó, mégis gyakoriak a hiánytünetek. Ez több okból adódik:
-A C-vitamin nagyon sérülékeny, már 40°C-on jelentősen károsodik.
-Napjainkra jellemző "civilizált" életvitel megnövelheti szervezetünk C-vitamin-igényét.
-Egészen egyszerűen nem fogyasztunk megfelelő mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt.
Ember, gyümölcsdenevér, tengerimalac és füstifecske.
Akár találós kérdés is lehetne, hogy mi a közös bennük? Az élővilág fejlettebb képviselői közül ők elvesztették aszkorbin-sav előállító képességüket, míg a többi állat képes szintetizálni a szükséges mennyiséget.
Nagyon sok életfolyamatban fontos szerepet tölt be, így hiányának tünetei is nagyon változatosak.
A C-vitamin hiányából számtalan kellemetlenségünk adódhat:
-lassú sebgyógyulás és kötőszövet regenerálódás
-mellékvesekéreg-hormonok alacsony szintje
-a stressz káros hatásai fokozottan érvényesülhetnek
-elégtelen vas felszívódás, és vörösvértest-képződés
-alacsony fizikai teljesítőképesség
-az immunrendszer nem megfelelő működése
-érelmeszesedés nagyobb kockázata az arra hajalmosító tényezők mellett a stressz, dohányzás, alkohol-fogyasztás, fokozott fizikai igénybevétel (beleértve az aktív sportolást is) mind csökkenthetik szervezetünk C-vitamin szintjét.
Szentgyörgyi Albert mutatta ki először nagy mennyiségben ezt a vegyületet - állítólag a felesége által tízóraiba csomagolt paprikán vizsgálódva.
Ez az egyetlen magyar tudós által, Magyarországon véghezvitt felfedezés, melyet Nobel-díjjal jutalmaztak.
A C-vitamin vízoldékony vitaminféle, ezért gyorsan ki is ürül az éppen fel nem használt mennyiség. Ennek kivédésére a Vitamin Station C-1000 étrend-kiegészítője folyamatos felszívódású, így 8-10 órán keresztül képes ellátni szervezetünket C-vitaminnal.
A citrus kivonatokból nyert 1000 mg C-vitamint tartalmazó C-1000 étrend-kiegészítővel erősíthetjük immunrendszerünket, és biztosíthatjuk szervezetünknek a szükséges mennyiségű C-vitamint, amellyel elkerülhetjük a betegségeket.
Adatok
Származási hely
USA
Tömeg
100 g/doboz
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
