Termék részletek
Nádcukor, lágy sötétbarna, Naturmind
Összetevők: nádcukor
Származási ország: Egyesült Királyság.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
- Energiaérték: 1610 kJ / 378 kcal
- Zsír: 0 g
amelyből telített zsírsavak: 0 g
- Szénhidrát: 94,5 g
amelyből cukor: 94,5 g
- Rost: nyomokban
- Fehérje: nyomokban
- Só: 0,005 g
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Glutén- és allergé nmentes üzemben csomagolva!
Származási ország: Egyesült Királyság.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
- Energiaérték: 1610 kJ / 378 kcal
- Zsír: 0 g
amelyből telített zsírsavak: 0 g
- Szénhidrát: 94,5 g
amelyből cukor: 94,5 g
- Rost: nyomokban
- Fehérje: nyomokban
- Só: 0,005 g
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Glutén- és allergé nmentes üzemben csomagolva!
-
A cukornád, amelyből a nádcukor készül, a trópusi és szubtrópusi területeken terem.
Érdekesség, hogy aratáskor a növény szárát vágják csak le, nem húzzák ki a földből, így újra teremni tud és nem kell újra ültetni, vagyis egy megújuló cukorforrás.
Ez nem csak gazdaságossá teszi a nádcukor termelését, de környezetvédelmi szempontból is hasznos.
A nádcukrot a növény húsos szárában található nedvből nyerik, feldolgozása során nem használnak semmilyen adalékanyagot. A folyamat során különválik a finom, kristályos cukor és a melasz (ezt a mellékterméket később a rum gyártásához használják fel), de a színanyagok egy része megmarad a cukorkristályokba zárva, ennek köszönheti a cukor a különleges, kellemes színét. Minél több színanyag marad a cukorban, annál karakteresebb az íze és aromája.
A lágy sötétbarna nádcukor különlegessége, hogy a kíméletes feldolgozásnak köszönhetően az átlagosnál jóval több melasz marad a végtermékben, ettől van sötét színe és karamellre emlékeztető illata.
A nádcukor kémiailag ugyanúgy szacharóz (két cukormolekulából álló szénhidrát), mint a répacukor, tehát nem ajánlott azoknak, akiknek figyelniük kell a cukorbevitelükre. Viszont mivel természetes, szennyeződés és mesterséges színezékmentes, jobb választás mindenki más számára.
Felhasználása a répacukorhoz hasonló, ételben, italban, sütéshez, főzéshez vagy hideg fogásokhoz egyaránt felhasználható. Íze és illata karakteresebb, lágyabb, különleges aromát kölcsönöz a ételekhez. Különösen érdemes olyan fogásokban nádcukorral kiváltani a répacukrot, ahol a cukor ízének fontos szerepe van (pl. habcsók, habkrém, karamell).
Adagolása nem tér el a kristálycukorétól.
-
Származási hely Egyesült KirályságGyártó NaturganikTömeg 500 g/cs
Kategóriák
- Újdonságok
- Akciós termékek
- Többet olcsóbban
- Gluténmentes
- Tejmentes
- Ajándék ötletek ünnepekre
- Bio Zöldség, gyümölcs
- Gerson-diétához válogatott Bio Zöldség, gyümölcs
- Bio Italok
- Bio Tej- és Tejpótló termékek
- Bio Pékáru
- Ünnepi termékek
- Bio Gabonafélék, liszt, tészta
- Bio Húsáru
- Bio Fűszerek, krémek, olajok, pástétomok
- Bio Édesség, kakaó, kávé, tea
- Bio kásák, rágcsálnivalók, müzlik
- Bio Bébiételek, bébi italok
- Bio Készételek, félkész termékek
- Bio fagyasztott termékek
- Natúr élelmiszerek - nem bio termékek
- Ásványvíz, gyógyvíz
- Növényi tejhelyettesítők, növényi sajtok
- Vadhús, vad készítmények, halak, hal készítmények
- Pákárúk
- Friss, fagyasztott natúr hús
- Italok, szörpök
- Gabonafélék, liszt, tészta
- Szalámi, füstölt áruk
- Fűszer, só, olaj
- Kekszek
- Müzli, aszalt gyümölcs
- Olajos magvak
- Hüvelyesek
- Húspótlók, szendvicskrémek, zsírok
- Tej, tejtermékek
- Cukrok, édesítőszerek
- Mézek, lekvárok
- Édességek
- Kozmetika, higiénia
- Vintage Beauty bio kozmetikumok
- Dr. Hauschka biokozmetikumok
- Lavera natúrkozmetikumok
- Tisztítószerek
- Természetes háztartási szerek
- Biopin Természetes Festékek
- Gyógyhatású termékek, vitaminok
- Dr. Chen patika
- Vitamin Station termékek
- Konyhai gépek, csíráztatás
- Gluténmentes termékek
- Nagy kiszerelésű (Gasztro) bio termékek
Keresés
Szűrés
Származási hely
Gyártó
TOP termékek
Tanúsítvány
