Részletek
Márton napi libasült recept:
Hozzávalók 4 főre:
- 4 db hízott (egész) libacomb
- 3-4 kk só
- 1 kk frissen őrölt bors
- 3+1 ek olaj
- 9 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 1 dl fehérbor (vagy víz)
Elkészítés
- Bekapcsoljuk a sütőt 170 fokra.
- A fűszereket jól elkeverjük az olajban.
- A megtisztított és szárazra törölt combokat középen elvágjuk, óvatosan beirdaljuk.
- Ezután a sós-borsos olajjal jól bemasszírozzuk a húst, és a picit megolajozott tepsibe rakjuk.
- Köréjük rendezzük a megpucolt fokhagymagerezdeket, a negyedekre vágott hagymát és meglocsoljuk borral.
- Alufóliával lefedjük és kb. 2 órára betesszük a sütőbe. Végül az omlós comboknak a pirításhoz kb. 15 perc szükséges 200 fokon, alufólia nélkül.
Hozzávalók 4 főre:
- 4 db hízott (egész) libacomb
- 3-4 kk só
- 1 kk frissen őrölt bors
- 3+1 ek olaj
- 9 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 1 dl fehérbor (vagy víz)
Elkészítés
- Bekapcsoljuk a sütőt 170 fokra.
- A fűszereket jól elkeverjük az olajban.
- A megtisztított és szárazra törölt combokat középen elvágjuk, óvatosan beirdaljuk.
- Ezután a sós-borsos olajjal jól bemasszírozzuk a húst, és a picit megolajozott tepsibe rakjuk.
- Köréjük rendezzük a megpucolt fokhagymagerezdeket, a negyedekre vágott hagymát és meglocsoljuk borral.
- Alufóliával lefedjük és kb. 2 órára betesszük a sütőbe. Végül az omlós comboknak a pirításhoz kb. 15 perc szükséges 200 fokon, alufólia nélkül.
Adatok
Származási hely
Magyarország
Gyártó
Ürmös Kft
Tömeg
1 kg
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány