Megosztás & Könyvjelzők

Fizetési megoldás

Vásárló belépés

Kosár

A kosár üres

Termékajánló

Vásárlóink írták

"Én nagyon boldog vagyok, hogy Önökre találtam és egészséges,szép élelmiszerekkel időt megtakarítva tudom a "kis" családomat ellátni. :-)" (Bereznai-Földényi Anita, Budapest)

"Köszönjük, hogy vannak, mert így a szombat délelőttünk egymással eltöltött idő a biopiaci sorban állás helyett!" (Für Ágnes, Pilisvörösvár)

"Továbbiakban is szándékomban áll Önöktől vásárolni, a cégükkel, az ügyintézés gyorsaságával, a kedvességgel meg vagyok elégedve. Sok sikert kívánok Önöknek!" (T. Cs., Budapest)

Termék részletek



Kendermag olaj, bio, Piszkei Öko (100ml)

Bio
Kendermag olaj, bio, Piszkei Öko (100ml)
1 820 Ft/db
Egységár: 18 Ft/ml/
Összetevők: kendermag*
*=ellenőrzött ökológiai termelésből

100 g termék tartalmaz:

Energia: 3700 kJ/ 900 kcal
Zsír: 100 g
amelyből telített zsírsavak: 11 g
amelyből egyszeresen telítetlen zsírsavak: 15 g
amelyből többszörösen telítetlen zsírsavak: 74 g
Szénhidrát: 0 g
amelyből cukor: 0 g
Fehérje: 0 g
Só: 0 g


Szavatossági idő: 240 nap
  • Átlagos értékelés
    1
    Erdei István
    2014.08.05 12:29
    Négy olaj használata kerülendő, ezek veszélyességi sorrendben: 1. Canola olaj, 2. Gyapottmag olaj, 3. Pórsáfrány olaj, 4. Szójabab olaj!
    Ezért javaslom az ismertető frissitését a legújabb kutatási eredmények alapján.
    Az eredeti anyag és hivatkozás:
    Safflower - Studies show an increase of Omega-6 also increases the rate of death by heart disease, reason enough to avoid this oil...
    If you still believe that saturated fat and cholesterol are a direct cause of heart disease then safflower oil probably seems like a healthy swap.
    Previous studies had found that by substituting animal fats with vegetable oils such as safflower, cholesterol levels would indeed drop.
    However, what the earlier studies failed to evaluate was the high ratio of omega-6 to omega-3 fats in these oils and that the amount of omega-6 fatty acids in the American diet was growing astronomically.
    Researchers now have evidence that it may not be cholesterol that kills, but omega-6's. When a group of individuals replaced animal fats with omega-6-rich safflower oil, their cholesterol levels decreased, however, the rates of death from cardiovascular disease and coronary artery disease increased significantly as compared to those consuming the animal fats.
    These results prompted researchers to re-evaluate their theories on saturated fat, cholesterol and heart disease and point the finger at the formerly dubbed "heart-healthy" omega-6 fatty acid.
    http://www.thealternativedaily.com/alerts/coconutoilsecret/re searchstudy.php?AFFID=154050&subid=nmlfcoco0804

  • Származási hely
    Magyarország
    Gyártó
    Piszkei Öko Kft.
    Státusz
    Bio    
    Tömeg
    250 g/db