Részletek
A csokoládétorta elkészítése 20 perc, kb. 35 perc sütéssel.
Elkészítés:
A tésztaalaphoz szüksége lesz 90g olajra (sütő, vagy süteményolaj), 250ml vízre, 1,5 evőkanál citromlére.
A krémhez 600ml tejszínre, 150ml tejre.
Melegítse elő alul és felül a sütőt 180°C-ra, és készítsen elő egy 25 cm-es sütőformát sütőpapírral kibélelve.
Ügyeljen arra, hogy a papír szorosan álljon a sütőformában.
Egy tálba tegyük a tészta-alap keveréket.
Hozzáadjuk az olajat, a vizet és a citromlevet, és habverővel simára keverjük.
Öntsük a tésztát a sütőformába, és tegyük a tepsit az előmelegített sütőbe, közepes fokozatra.
A sütési idő kb. 35 perc. A megsült torta alapot hagyja jól kihűlni.
Távolítsuk el a sütőpapírt és vágjuk szét az alapot 1x vízszintesen.
Mindkét alapot tegyük félre.
A csokoládékrémhez egy nagy, magas keverőtálba öntsük a folyékony tejszínt, a tejet és a krém-alap keveréket és röviden keverje meg a kézi mixerrel a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton.
Ha a krém kenhető állagú, akkor kész.
Tortalapra helyezzük az alsó tésztát, majd a csokikrém 1/3-át egyenletesen elkenjük a széléig.
Rátesszük a második réteget tésztalapot, és rákenjük a krém további 1/3-át.
A maradék krémmel megkenjük a torta oldalát.
Tálalás előtt legalább 2 órára hűtőbe tesszük a tortát.
Tetszés szerinti dekorációval díszítjük.
Elkészítés vegán módra:
A sütemény-tésztához szüksége lesz 90g olajra (sütő vagy süteményolaj), 250ml vízre, másfél evőkanál citromlére.
A krémhez 300g vegán krémsajtra, 400g vegán tejszínre.
A vegán elkészítéshez először a vegán krémsajtot keverjük össze a növényi tejszínnel, majd keverés közben adjuk hozzá a krém-alap keveréket, ezután folytassa a fent leírtak szerint.
Tipp: a tejszín + tej alternatívájaként a krémhez 400g mascarpone + 350ml tej is használható.
Elkészítés:
A tésztaalaphoz szüksége lesz 90g olajra (sütő, vagy süteményolaj), 250ml vízre, 1,5 evőkanál citromlére.
A krémhez 600ml tejszínre, 150ml tejre.
Melegítse elő alul és felül a sütőt 180°C-ra, és készítsen elő egy 25 cm-es sütőformát sütőpapírral kibélelve.
Ügyeljen arra, hogy a papír szorosan álljon a sütőformában.
Egy tálba tegyük a tészta-alap keveréket.
Hozzáadjuk az olajat, a vizet és a citromlevet, és habverővel simára keverjük.
Öntsük a tésztát a sütőformába, és tegyük a tepsit az előmelegített sütőbe, közepes fokozatra.
A sütési idő kb. 35 perc. A megsült torta alapot hagyja jól kihűlni.
Távolítsuk el a sütőpapírt és vágjuk szét az alapot 1x vízszintesen.
Mindkét alapot tegyük félre.
A csokoládékrémhez egy nagy, magas keverőtálba öntsük a folyékony tejszínt, a tejet és a krém-alap keveréket és röviden keverje meg a kézi mixerrel a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton.
Ha a krém kenhető állagú, akkor kész.
Tortalapra helyezzük az alsó tésztát, majd a csokikrém 1/3-át egyenletesen elkenjük a széléig.
Rátesszük a második réteget tésztalapot, és rákenjük a krém további 1/3-át.
A maradék krémmel megkenjük a torta oldalát.
Tálalás előtt legalább 2 órára hűtőbe tesszük a tortát.
Tetszés szerinti dekorációval díszítjük.
Elkészítés vegán módra:
A sütemény-tésztához szüksége lesz 90g olajra (sütő vagy süteményolaj), 250ml vízre, másfél evőkanál citromlére.
A krémhez 300g vegán krémsajtra, 400g vegán tejszínre.
A vegán elkészítéshez először a vegán krémsajtot keverjük össze a növényi tejszínnel, majd keverés közben adjuk hozzá a krém-alap keveréket, ezután folytassa a fent leírtak szerint.
Tipp: a tejszín + tej alternatívájaként a krémhez 400g mascarpone + 350ml tej is használható.
Adatok
Származási hely
Németország
Gyártó
Bauck Hof
Státusz
Bio
Tömeg
600 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
