Részletek
Elkészítés tojással:
Szüksége lesz 175g lágy vajra, 1 tojásra, 200g felkockázott alma.
Opcionálisan fél teáskanál fahéj, 30g manduladarabok a tetejére.
Melegítse elő alul és felül a sütőt 180°C-ra, és készítsen elő egy 12-es muffin sütőformát kibélelve.
Muffinforma nélkül is elkészíthető, egyszerűen egy tepsibe formázni a muffinokat.
Tegye egy tálba a sütőkeveréket. Hozzáadjuk a vajat és a tojást, és kézzel vagy mixerrel (tésztahorog) addig keverjük, amíg omlós tészta nem lesz.
A tészta 1/3-át kivesszük és félretesszük a morzsás tetejéhez.
A többi tésztához adjuk a felkocká-zott almát, és egyenletesen összekeverjük.
A tésztát egyenletesen elosztjuk a muffinformákban, ehhez egy evőkanál segítségével kanalazzuk ki a tészta púpozott részét, a formákba töltjük és enyhén lenyomkodjuk.
Opcionálisan keverje össze a tésztát a morzsás feltéthez fahéjjal és mandulaszeletekkel.
Egyenletesen oszlassuk el a szórásokat a muffinok tetején.
A sütőben közepes magasságba helyezve, körülbelül 30 percig süsse.
Fogyasztás előtt hagyja kihűlni a sütőrácson.
Elkészítés tojás nélkül (vegán módra):
A sütemény-tésztához szüksége lesz 100g lágyabb margarinra és 100ml almasűrítményre, 200g felkockázott almára.
Opcionálisan fél teáskanál fahéj, 30g manduladarabok a tetejére.
A sütőkeveréket margarinnal és almapéppel gyúrja össze.
Tipp: vaníliamártással, vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal is szervírozható.
Szüksége lesz 175g lágy vajra, 1 tojásra, 200g felkockázott alma.
Opcionálisan fél teáskanál fahéj, 30g manduladarabok a tetejére.
Melegítse elő alul és felül a sütőt 180°C-ra, és készítsen elő egy 12-es muffin sütőformát kibélelve.
Muffinforma nélkül is elkészíthető, egyszerűen egy tepsibe formázni a muffinokat.
Tegye egy tálba a sütőkeveréket. Hozzáadjuk a vajat és a tojást, és kézzel vagy mixerrel (tésztahorog) addig keverjük, amíg omlós tészta nem lesz.
A tészta 1/3-át kivesszük és félretesszük a morzsás tetejéhez.
A többi tésztához adjuk a felkocká-zott almát, és egyenletesen összekeverjük.
A tésztát egyenletesen elosztjuk a muffinformákban, ehhez egy evőkanál segítségével kanalazzuk ki a tészta púpozott részét, a formákba töltjük és enyhén lenyomkodjuk.
Opcionálisan keverje össze a tésztát a morzsás feltéthez fahéjjal és mandulaszeletekkel.
Egyenletesen oszlassuk el a szórásokat a muffinok tetején.
A sütőben közepes magasságba helyezve, körülbelül 30 percig süsse.
Fogyasztás előtt hagyja kihűlni a sütőrácson.
Elkészítés tojás nélkül (vegán módra):
A sütemény-tésztához szüksége lesz 100g lágyabb margarinra és 100ml almasűrítményre, 200g felkockázott almára.
Opcionálisan fél teáskanál fahéj, 30g manduladarabok a tetejére.
A sütőkeveréket margarinnal és almapéppel gyúrja össze.
Tipp: vaníliamártással, vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal is szervírozható.
Adatok
Származási hely
Németország
Gyártó
Bauck Hof
Státusz
Bio Gluténmentes
Tömeg
500 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
