Részletek
# Erősen csiszolt árpamag.
# Liszt, pehely formájában használhatjuk fel, cipónak, pürének, árpagyöngynek, készülhet belőle sör és árpalé is.
# Az árpavíz a csecsemő és gyermektáplálkozásban játszik nagy szerepet.
Már 6000 évvel ezelőtt olyan táplálék hírében állt, mint amely a legtöbb erőt adja.
Ennek bizonyítéka, hogy testük építésére, kondíciójuk növelésére a gladiátorok rendszeresen fogyasztották.
Izraeli orvosok később megfigyelték, hogy az emésztésre is jótékony hatással van.
Sok B1, B2, B6 és E vitamint, vasat, cinket, kálciumot, káliumot tartalmaz.
Csak hántolt formában fogyasztható!
Főzési alaprecept:
Hozzávalók: 1 bögre hántolt árpa, 3 bögre víz, kevés só, 2 evőkanál olivaolaj, 1 fej vöröshagyma.
Elkészítése: A hántolt árpát egy éjszakára, de legalább 3-4 órára beáztatjuk. Utána átmosva feltesszük főzni háromszoros vízbe. Beletesszük a sót, az olajat, az apróra vágott hagymát és folytonos kevergetés mellett megpuhítjuk. Még 10 percet fedő alatt hagyjuk állni. Főzési idő: 40-50 perc. Ajánlott fűszerek: zsálya, szegfűbors, kakukkfű és babérlevél.
# Liszt, pehely formájában használhatjuk fel, cipónak, pürének, árpagyöngynek, készülhet belőle sör és árpalé is.
# Az árpavíz a csecsemő és gyermektáplálkozásban játszik nagy szerepet.
Már 6000 évvel ezelőtt olyan táplálék hírében állt, mint amely a legtöbb erőt adja.
Ennek bizonyítéka, hogy testük építésére, kondíciójuk növelésére a gladiátorok rendszeresen fogyasztották.
Izraeli orvosok később megfigyelték, hogy az emésztésre is jótékony hatással van.
Sok B1, B2, B6 és E vitamint, vasat, cinket, kálciumot, káliumot tartalmaz.
Csak hántolt formában fogyasztható!
Főzési alaprecept:
Hozzávalók: 1 bögre hántolt árpa, 3 bögre víz, kevés só, 2 evőkanál olivaolaj, 1 fej vöröshagyma.
Elkészítése: A hántolt árpát egy éjszakára, de legalább 3-4 órára beáztatjuk. Utána átmosva feltesszük főzni háromszoros vízbe. Beletesszük a sót, az olajat, az apróra vágott hagymát és folytonos kevergetés mellett megpuhítjuk. Még 10 percet fedő alatt hagyjuk állni. Főzési idő: 40-50 perc. Ajánlott fűszerek: zsálya, szegfűbors, kakukkfű és babérlevél.
Adatok
Származási hely
Németország
Gyártó
Davert GmbH
Raktárkészlet
2 cs
Státusz
Bio
Tömeg
500 g/cs
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány