Megosztás & Könyvjelzők

Fizetési megoldás

Vásárló belépés

Kosár

A kosár üres

Termékajánló

Vásárlóink írták

"Én nagyon boldog vagyok, hogy Önökre találtam és egészséges,szép élelmiszerekkel időt megtakarítva tudom a "kis" családomat ellátni. :-)" (Bereznai-Földényi Anita, Budapest)

"Köszönjük, hogy vannak, mert így a szombat délelőttünk egymással eltöltött idő a biopiaci sorban állás helyett!" (Für Ágnes, Pilisvörösvár)

"Továbbiakban is szándékomban áll Önöktől vásárolni, a cégükkel, az ügyintézés gyorsaságával, a kedvességgel meg vagyok elégedve. Sok sikert kívánok Önöknek!" (T. Cs., Budapest)

Termék részletek



Gyöngyárpa, bio, Davert (500g)

Bio
Gyöngyárpa, bio, Davert (500g)
920 Ft/cs
Egységár: 1,84 Ft/g/
gyöngyárpa* (gerstli) ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból
Ellenőrző szervezet: DE-ÖKO-001

Átlagos tápanyagtartalom 100g termékben:

- Energia: 1345kJ / 321kcal
- Zsír: 2,1g
ebből telítetlen zsírsav: 0,5g
- Szénhidrát: 63,3g
ebből cukor: 1,7g
- Ballasztanyag: 8,7g
- Fehérje: 11,2g
- Só: 0,04g
  • # Erősen csiszolt árpamag.
    # Liszt, pehely formájában használhatjuk fel, cipónak, pürének, árpagyöngynek, készülhet belőle sör és árpalé is.
    # Az árpavíz a csecsemő és gyermektáplálkozásban játszik nagy szerepet.

    Már 6000 évvel ezelőtt olyan táplálék hírében állt, mint amely a legtöbb erőt adja.
    Ennek bizonyítéka, hogy testük építésére, kondíciójuk növelésére a gladiátorok rendszeresen fogyasztották.
    Izraeli orvosok később megfigyelték, hogy az emésztésre is jótékony hatással van.
    Sok B1, B2, B6 és E vitamint, vasat, cinket, kálciumot, káliumot tartalmaz.
    Csak hántolt formában fogyasztható!

    Főzési alaprecept:

    Hozzávalók: 1 bögre hántolt árpa, 3 bögre víz, kevés só, 2 evőkanál olivaolaj, 1 fej vöröshagyma.
    Elkészítése: A hántolt árpát egy éjszakára, de legalább 3-4 órára beáztatjuk. Utána átmosva feltesszük főzni háromszoros vízbe. Beletesszük a sót, az olajat, az apróra vágott hagymát és folytonos kevergetés mellett megpuhítjuk. Még 10 percet fedő alatt hagyjuk állni. Főzési idő: 40-50 perc. Ajánlott fűszerek: zsálya, szegfűbors, kakukkfű és babérlevél.

  • Származási hely
    Németország
    Gyártó
    Davert GmbH
    Státusz
    Bio    
    Tömeg
    500 g/cs