Megosztás & Könyvjelzők

Fizetési megoldás

Vásárló belépés

Kosár

A kosár üres

Termékajánló

Vásárlóink írták

"Én nagyon boldog vagyok, hogy Önökre találtam és egészséges,szép élelmiszerekkel időt megtakarítva tudom a "kis" családomat ellátni. :-)" (Bereznai-Földényi Anita, Budapest)

"Köszönjük, hogy vannak, mert így a szombat délelőttünk egymással eltöltött idő a biopiaci sorban állás helyett!" (Für Ágnes, Pilisvörösvár)

"Továbbiakban is szándékomban áll Önöktől vásárolni, a cégükkel, az ügyintézés gyorsaságával, a kedvességgel meg vagyok elégedve. Sok sikert kívánok Önöknek!" (T. Cs., Budapest)

Termék részletek



Csicseriborsó, bio, BiOrganik (500g)

Bio
Csicseriborsó, bio, BiOrganik (500g)
790 Ft/cs
Egységár: 1,58 Ft/g/
Összetevők: csicseriborsó*
*= ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból

A csicseriborsó, vagy más néven bagolyborsó, egynyári növény, a görögök és a rómaiak már az ókorban ismerték és kedvelték. A terméshüvelyekben 1-3 mag található, melyek gömbölyűek, sárgás színűek. Jelentős fehérjetartalma miatt kisgyermekek, várandós anyukák, sportolók és idősek, valamint vegetáriánusok étrendjébe illeszthető.

Tápanyagtartalom (100g termékben):

- Energiaérték: 1347 KJ / 322 kcal
- Fehérje: 21,7g
- Szénhidrát: 44,5g
- Zsír: 6g

Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium

Vitamin: B1, B2, B3, B6, C, E

Felhasználása: pástétomok, levesek, egytálételek készítéséhez.
Indiában megfőzve curry-s ételekhez használják, vagy lisztté őrlik és nemzeti ételeket (pakorát, bádzsit) készítenek belőle.

Elkészítése: Felhasználás előtt a csicseriborsót meg kell mosni, és 10-12 órára be kell áztatni.
Az így előkészített magvak főzési ideje 60-90 perc.

Jó tudni: csíráztatásra alkalmas
  • Származási hely
    Magyarország
    Gyártó
    Biorganik
    Státusz
    Bio    
    Tömeg
    500 g/cs