Megosztás & Könyvjelzők

Fizetési megoldás

Vásárló belépés

Kosár

A kosár üres

Termékajánló

Vásárlóink írták

"Én nagyon boldog vagyok, hogy Önökre találtam és egészséges,szép élelmiszerekkel időt megtakarítva tudom a "kis" családomat ellátni. :-)" (Bereznai-Földényi Anita, Budapest)

"Köszönjük, hogy vannak, mert így a szombat délelőttünk egymással eltöltött idő a biopiaci sorban állás helyett!" (Für Ágnes, Pilisvörösvár)

"Továbbiakban is szándékomban áll Önöktől vásárolni, a cégükkel, az ügyintézés gyorsaságával, a kedvességgel meg vagyok elégedve. Sok sikert kívánok Önöknek!" (T. Cs., Budapest)

Termék részletekTermészetes keményolaj, színtelen, Biopin (2,5 l)

Természetes keményolaj, színtelen, Biopin (2,5 l)
17 900 Ft/db
Egységár: 7 160 Ft/liter
A Biopin termékekre webáruházunk nem ad vásárlási kedvezményt - függetlenül a vásárlás összegétől.

A biopin természetes keményolaj légzésaktív, víztaszító alap és fedőfelület nagy igénybevételnek kitett beltéri fafelületekre. Növényi olajok és gyanták gondoskodnak az optimális védelemről és selymes felületekről.
 • Felhasználási terület: Beltérben, kezeletlen fapadlók és más erős igénybevételnek kitett fa felületek alap és befejező kezelésére; kezeletlen parafapadló alapozására valamint mázatlan kerámia kezelésére.

  Előkezelés: Az alapnak száraz, tiszta, zsírmentesnek kell lennie; érdes, durva alapokat gondosan lecsiszolni; gyantagazdag és járulékos anyagban gazdag trópusi fákat gyantamentesíteni kell; cementmaradványokat savazással eltávolítani.

  Feldolgozás: Feldolgozási hőmérséklet legalább 8 Celsius-fok. Az alap felület nedvszívó képességétől függően a keményolajat 1-4 rétegben felvinni, amíg az alap teljesen átitatódik. Nedves a nedvesben eljárást alkalmazni; a be nem szívódott olajat kb. 15 percenként a felületről eltávolítani és újabb réteget felvinni, amíg az alap teljesen átitatódik. Ezután hagyjuk megszáradni. Közepes hőmérsékleten és páratartalomnál 6-8 óra múlva száraz és újrafesthető.

  Befejező kezelés: Fa- és parafa alapokat finom csiszoló papírral vagy ráccsal átcsiszoljuk; viaszolt padlók elkészítéséhez biopin keményviaszolajjal dolgozunk tovább, viaszolt bútorok elkészítéséhez biopin keményviasszal vagy méhviasszal dolgozunk tovább; olajozott felület kialakításához száradás után finom csiszolópapírral csiszoljuk, majd még egy réteg keményolajat vékonyan felhordunk és 15 perc múlva egy ruhadarabbal vagy csiszológéppel polírpaddal egyenletesen bedörzsöljük; hagyjuk száradni; adott esetben 1 nap múlva megismételhetjük a folyamatot.

  Olajozott felületek ápolása: A kopott felületeket le kell tisztítani, adott esetben enyhén lecsiszolni, majd a befejező kezelést megismételni.

  Kiadósság: 35-40 m2/doboz
  Összetétel:
  - Kötőanyag: tungfaolaj párlat, modifikált kolofónium, lenolaj, ricinusolaj
  - Oldószer: citrusterpén
  - Segédanyagok: ólom-és báriummentes szárítóadalék