Termék részletek
Vaddisznó karaj filé csont nélkül, frissen, natúr (HU)
Vaddisznó karaj filé frissen, vákuumcsomagolva.
A vaddisznó elkészítési módja elsősorban az állat korától függ.
A fiatal süldő, amelynek húsa még gyenge, izomszövetektől még kevésbé átszőtt, általában alkalmas frissensült elkészítésére.
Kivált a felszeletelt karaj, és a comb kiváló erre a célra.
Az öregebb példányok húsát fűszeres, vörösboros páclében pároljuk.
Jellegzetes illata és íze miatt kissé erősebben szükséges fűszerezni.
A vaddisznó legértékesebb húsrészei a karaj és a comb, amelyeket egészben készítünk el.
A lapockából, oldalasból, a csülökből inkább az apró húsos ételeket készítjük.
Az egyben párolt, vagy főzött húsok előkészítése különbözik a házi sertésétől.
A vaddisznó húsát a rajtahagyott bőrével és szalonnájával együtt vágjuk darabokra és készítjük el.
Ezek nélkül húsa száraz és kevésbé élvezhető lenne.
Mivel a bőr erős szálú szőrzettel borított, szükséges a felhasználás előtt gondosan megperzselni, majd kaparással, dörzsöléssel és alapos mosással konyhakésszé tenni.
Ezután a kb. 1-1,5 kg-os darabokra vágott húst vékony kötözőzsineggel átkötözzük, hogy a főzés, párolás során alakját megtartsa, így elkészültével könnyen szeletelhetjük.
A főzésre, párolásra így előkészített húst sóval bedörzsöljük, és legalább egy órát állni hagyjuk, hogy a só a hús belsejébe felszívódhasson.
A vaddisznó elkészítésénél azt is vegyük figyelembe, hogy húsa rendkívülien izmos, kemény, ezért főzési ideje 3-4 óra is lehet.
Elkészítése igazán minden fáradságot megér, mert az összes vad közül talán a legmarkánsabb ízű, hiszen a hús egyedi aromáját az erdő cserjéi, füvei, a makkos és az elorozott kukorica adja.
A vaddisznó elkészítési módja elsősorban az állat korától függ.
A fiatal süldő, amelynek húsa még gyenge, izomszövetektől még kevésbé átszőtt, általában alkalmas frissensült elkészítésére.
Kivált a felszeletelt karaj, és a comb kiváló erre a célra.
Az öregebb példányok húsát fűszeres, vörösboros páclében pároljuk.
Jellegzetes illata és íze miatt kissé erősebben szükséges fűszerezni.
A vaddisznó legértékesebb húsrészei a karaj és a comb, amelyeket egészben készítünk el.
A lapockából, oldalasból, a csülökből inkább az apró húsos ételeket készítjük.
Az egyben párolt, vagy főzött húsok előkészítése különbözik a házi sertésétől.
A vaddisznó húsát a rajtahagyott bőrével és szalonnájával együtt vágjuk darabokra és készítjük el.
Ezek nélkül húsa száraz és kevésbé élvezhető lenne.
Mivel a bőr erős szálú szőrzettel borított, szükséges a felhasználás előtt gondosan megperzselni, majd kaparással, dörzsöléssel és alapos mosással konyhakésszé tenni.
Ezután a kb. 1-1,5 kg-os darabokra vágott húst vékony kötözőzsineggel átkötözzük, hogy a főzés, párolás során alakját megtartsa, így elkészültével könnyen szeletelhetjük.
A főzésre, párolásra így előkészített húst sóval bedörzsöljük, és legalább egy órát állni hagyjuk, hogy a só a hús belsejébe felszívódhasson.
A vaddisznó elkészítésénél azt is vegyük figyelembe, hogy húsa rendkívülien izmos, kemény, ezért főzési ideje 3-4 óra is lehet.
Elkészítése igazán minden fáradságot megér, mert az összes vad közül talán a legmarkánsabb ízű, hiszen a hús egyedi aromáját az erdő cserjéi, füvei, a makkos és az elorozott kukorica adja.
Kategóriák
- Újdonságok
- Akciós termékek
- Többet olcsóbban
- Gluténmentes
- Tejmentes
- Ajándék ötletek ünnepekre
- Bio Zöldség, gyümölcs
- Gerson-diétához válogatott Bio Zöldség, gyümölcs
- Bio Italok
- Bio Tej- és Tejpótló termékek
- Bio Pékáru
- Ünnepi termékek
- Bio Gabonafélék, liszt, tészta
- Bio Húsáru
- Bio Fűszerek, krémek, olajok, pástétomok
- Bio Édesség, kakaó, kávé, tea
- Bio kásák, rágcsálnivalók, müzlik
- Bio Bébiételek, bébi italok
- Bio Készételek, félkész termékek
- Bio fagyasztott termékek
- Natúr élelmiszerek - nem bio termékek
- Ásványvíz, gyógyvíz
- Növényi tejhelyettesítők, növényi sajtok
- Vadhús, vad készítmények, halak, hal készítmények
- Pákárúk
- Friss, fagyasztott natúr hús
- Italok, szörpök
- Gabonafélék, liszt, tészta
- Szalámi, füstölt áruk
- Fűszer, só, olaj
- Kekszek
- Müzli, aszalt gyümölcs
- Olajos magvak
- Hüvelyesek
- Húspótlók, szendvicskrémek, zsírok
- Tej, tejtermékek
- Cukrok, édesítőszerek
- Mézek, lekvárok
- Édességek
- Kozmetika, higiénia
- Vintage Beauty bio kozmetikumok
- Dr. Hauschka biokozmetikumok
- Lavera natúrkozmetikumok
- Tisztítószerek
- Természetes háztartási szerek
- Biopin Természetes Festékek
- Gyógyhatású termékek, vitaminok
- Dr. Chen patika
- Vitamin Station termékek
- Konyhai gépek, csíráztatás
- Gluténmentes termékek
- Nagy kiszerelésű (Gasztro) bio termékek
Keresés
Szűrés
Származási hely
Gyártó
TOP termékek
Tanúsítvány
