Megosztás & Könyvjelzők

Fizetési megoldás

Vásárló belépés

Kosár

A kosár üres

Termékajánló

Vásárlóink írták

"Én nagyon boldog vagyok, hogy Önökre találtam és egészséges,szép élelmiszerekkel időt megtakarítva tudom a "kis" családomat ellátni. :-)" (Bereznai-Földényi Anita, Budapest)

"Köszönjük, hogy vannak, mert így a szombat délelőttünk egymással eltöltött idő a biopiaci sorban állás helyett!" (Für Ágnes, Pilisvörösvár)

"Továbbiakban is szándékomban áll Önöktől vásárolni, a cégükkel, az ügyintézés gyorsaságával, a kedvességgel meg vagyok elégedve. Sok sikert kívánok Önöknek!" (T. Cs., Budapest)

Termék részletek



Vaddisznó pörkölthús kockázva, frissen, natúr (HU)

Vaddisznó pörkölthús kockázva, frissen, natúr (HU)
3 390 Ft/kg
Egységár: 3 390 Ft/kg/
Vaddisznó nyak-lapockából készült. Pörkölt kiváló alapanyaga. További feldolgozást nem igényel.

A vaddisznó elkészítési módja elsősorban az állat korától függ.
A fiatal süldő, amelynek húsa még gyenge, izomszövetektől még kevésbé átszőtt, általában alkalmas frissensült elkészítésére.
Kivált a felszeletelt karaj, és a comb kiváló erre a célra.
Az öregebb példányok húsát fűszeres, vörösboros páclében pároljuk.

Jellegzetes illata és íze miatt kissé erősebben szükséges fűszerezni.
A vaddisznó legértékesebb húsrészei a karaj és a comb, amelyeket egészben készítünk el.
A lapockából, oldalasból, a csülökből inkább az apró húsos ételeket készítjük.
Az egyben párolt, vagy főzött húsok előkészítése különbözik a házi sertésétől.
A vaddisznó húsát a rajtahagyott bőrével és szalonnájával együtt vágjuk darabokra és készítjük el.
Ezek nélkül húsa száraz és kevésbé élvezhető lenne.
Mivel a bőr erős szálú szőrzettel borított, szükséges a felhasználás előtt gondosan megperzselni, majd kaparással, dörzsöléssel és alapos mosással konyhakésszé tenni.
Ezután a kb. 1-1,5 kg-os darabokra vágott húst vékony kötözőzsineggel átkötözzük, hogy a főzés, párolás során alakját megtartsa, így elkészültével könnyen szeletelhetjük.
A főzésre, párolásra így előkészített húst sóval bedörzsöljük, és legalább egy órát állni hagyjuk, hogy a só a hús belsejébe felszívódhasson.

A vaddisznó elkészítésénél azt is vegyük figyelembe, hogy húsa rendkívülien izmos, kemény, ezért főzési ideje 3-4 óra is lehet.

Elkészítése igazán minden fáradságot megér, mert az összes vad közül talán a legmarkánsabb ízű, hiszen a hús egyedi aromáját az erdő cserjéi, füvei, a makkos és az elorozott kukorica adja.
  • Származási hely
    Magyarország
    Tömeg
    1 kg
    Min. rendelhető mennyiség
    1,5 kg