Megosztás & Könyvjelzők

Fizetési megoldás

Vásárló belépés

Kosár

A kosár üres

Termékajánló

Vásárlóink írták

"Én nagyon boldog vagyok, hogy Önökre találtam és egészséges,szép élelmiszerekkel időt megtakarítva tudom a "kis" családomat ellátni. :-)" (Bereznai-Földényi Anita, Budapest)

"Köszönjük, hogy vannak, mert így a szombat délelőttünk egymással eltöltött idő a biopiaci sorban állás helyett!" (Für Ágnes, Pilisvörösvár)

"Továbbiakban is szándékomban áll Önöktől vásárolni, a cégükkel, az ügyintézés gyorsaságával, a kedvességgel meg vagyok elégedve. Sok sikert kívánok Önöknek!" (T. Cs., Budapest)

Termék részletek



Búza-rozs kenyér lisztkeverék, bio, Pásztó (1000g)

Bio
Búza-rozs kenyér lisztkeverék, bio, Pásztó (1000g)
710 Ft/db
Egységár: 0,71 Ft/g/
Összetétel: világos búzaliszt*, teljes kiőrlésű búzaliszt*, teljes kiőrlésű rozsliszt*, rozsmaláta liszt*, élesztő, kovászpor*, sütőipari adalékanyag: búzaliszt*, árpamaláta liszt*, búzafehérje*, enzimek, C-vitamin
*= ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból

A búza és rozsliszt keveréke egy jellegzetes, sötét színű és egyedi ízű kenyeret eredményez.
Egyesíti a búzaliszt alaktartó és a rozsliszt lapos tésztájának alaki hatásait.
A sűrű, tömör forma magas beltartalmi (lizin, b-vitamin, kálcium, cink) értékkel rendelkező, jellegzetes ízű termék.
Laktató, kellemes ízhatását a köménymag fokozza és segíti emészthetőségét.

A kenyérkészítésnél leginkább a kovász készítéséhez használják.
Miután a rozs sikértartalma alacsonyabb a búzáénál nem annyira dagad meg a belőle készített kenyér, így a rozsliszttel, rozslisztből készült kenyér tömörebb és sötétebb a tisztán búzalisztből készült kenyereknél.
Érdemes megfontolni, hogy élettani vizsgálatok az alábbi hatásokat mutatták:
B1-vitamint, kalciumot, niacint, fehérjét, keményítőt, rostot, szerves sót, szacharint, nitrogént, kazeint és foszfátot tartalmaz. Magas élelmi-rost tartalma miatt rendszeres fogyasztása javítja bélműködésünket, enyhíti a székrekedést, az aranyérben szenvedők panaszait és csökkenti a vér koleszterinszintjét.
  • Receptúra kb. 750g- os kenyér elkészítéséhez:

    270ml langyos víz (+35 C- os)
    500g búza-rozs lisztkeverék
    1-1,5 teáskanál tengeri só
    1 kávéskanál ecet
  • Származási hely
    Magyarország
    Gyártó
    Pásztó Malom
    Státusz
    Bio    
    Tömeg
    1 kg/db