Új jelszó kérése

Megosztás & Könyvjelzők

Fizetési megoldás

Vásárló belépés

Kosár

A kosár üres

Termékajánló

Vásárlóink írták

"Én nagyon boldog vagyok, hogy Önökre találtam és egészséges,szép élelmiszerekkel időt megtakarítva tudom a "kis" családomat ellátni. :-)" (Bereznai-Földényi Anita, Budapest)

"Köszönjük, hogy vannak, mert így a szombat délelőttünk egymással eltöltött idő a biopiaci sorban állás helyett!" (Für Ágnes, Pilisvörösvár)

"Továbbiakban is szándékomban áll Önöktől vásárolni, a cégükkel, az ügyintézés gyorsaságával, a kedvességgel meg vagyok elégedve. Sok sikert kívánok Önöknek!" (T. Cs., Budapest)

Partnereink

Termék részletek



Gránátalmalé (100%), bio, Dr. Steinberger (330ml)

Bio
Gránátalmalé (100%), bio, Dr. Steinberger (330ml)
1 790 Ft/db1790
A Dr. Steinberger-féle Bio-Gránátalmalevet a gyümölcsből nyersen préselik.100%-os lé ( direktlé ), nem sűrítményből, koncentrátumból készül.
Összetevők: gránátalmalé*
*ökológiai gazdálkodásból


A gránátalma fán termő, jellegzetesen fanyar ízű, kellemes gyümölcs.
Tápértékét már az ősi kultúrák is felismerték és széles körben alkalmazták.
A gránátalma természetes forrásból származó antioxidánsokat tartalmaz, amelyek támogatják az immunrendszert.

Napi 100 ml fogyasztását javasoljuk, tisztán, vagy tetszés szerint higítva és/vagy édesítve.

Átlagos tápérték 100 ml- ben:

- Energia: 301 kJ (72 kcal )
- Fehérje: 0,4 g
- Szénhidrát: 15,0g
ebből cukor: 15,0 g (a gyümölcsből)
- Zsír: 0,5 g
ebből telített zsírsavak: < 0,05 g
- Élelmi rost: 0,2 g
- Nátrium:< 0,003 g
  • A Perzsiában őshonos gránátalma a legősibb gyümölcsök egyike.
    Szimbolikája rendkívül gazdag és utal gyógyászatban betöltött szerepére is.
    Különböző kultúrákban a halhatatlanság, a sokoldalúság, az örök termékenység, a kimeríthetetlen bőség, a tavasz, a megújhodás a regeneráció jelképe.
    Az Ayurvéda gyógyászat szerint a gránátalma fa „egész patikával” ér fel.
    Általában nyersen fogyasztják a gyümölcsöt, melynek ehető része (a teljes gyümölcs fele) 80 % gyümölcslét és 20 % magot tartalmaz.
    Levéből gyakran készítenek italokat; a Közel-Kelet egyes területein levesek, az Antillákon változatos ételek alapanyaga.
    Az utóbbi évek intenzív kutatásainak köszönhetően bebizonyosodott, hogy a gránátalma gyümölcs leve, még inkább kivonata lassítja az ateroszklerózis előrehaladását, csökkenti a következményként kialakuló érkárosodásokat, és további kardiovaszkuláris kockázatokat.
    Hatását jelentős polifenol, C-vitamin és pektin tartalmának köszönheti.
    Kiemelt jelentőségűek közülük a fenoloidok csoportjába tartozó antociánok és rokon szerkezetű procianidinek.
    Ezek a vegyületek megőrzik, illetve javítják az erek rugalmasságát, segítik fenntartani az ér legbelső sejtrétegének egészséges működését, csökkentik a szabadgyökök okozta krónikus betegségek kialakulásának valószínűségét.
    Antioxidáns hatásuk modellkísérletekben meghaladta más jól ismert növényi készítmények (vörösbor, zöld tea) aktivitását.
    Kéthetes gránátalma készítmény fogyasztása jelentősen gátolta a lipidperoxidációt, javította a plazma antioxidáns kapacitását és különösen előnyösen befolyásolta a védő koleszterin (HDL) szintet és a vérlemezke aggregációra való hajlamot, segítette fenntartani az egészséges állapotra jellemző vérnyomás értékeket.
    A gránátalma hatóanyagok ugyancsak antioxidáns tulajdonságuk révén védenek az oxidatív stressz sejtkárosító hatásától támogatva az immunrendszer munkáját és segíthetik a normál sejtosztódást.
  • Származási hely
    Németország
    Gyártó
    Dr. Steinberger
    Státusz
    Bio    
    Tömeg
    800 g/db