Megosztás & Könyvjelzők

Fizetési megoldás

Vásárló belépés

Kosár

A kosár üres

Termékajánló

Vásárlóink írták

"Én nagyon boldog vagyok, hogy Önökre találtam és egészséges,szép élelmiszerekkel időt megtakarítva tudom a "kis" családomat ellátni. :-)" (Bereznai-Földényi Anita, Budapest)

"Köszönjük, hogy vannak, mert így a szombat délelőttünk egymással eltöltött idő a biopiaci sorban állás helyett!" (Für Ágnes, Pilisvörösvár)

"Továbbiakban is szándékomban áll Önöktől vásárolni, a cégükkel, az ügyintézés gyorsaságával, a kedvességgel meg vagyok elégedve. Sok sikert kívánok Önöknek!" (T. Cs., Budapest)

Termék részletek



Édes burgonya (batáta), új termés, bio (HU)

-19%
Bio
Édes burgonya (batáta), új termés, bio (HU)
1 590 Ft/kg
Akció: 1 290 Ft/kg
Kezdete: 2020.09.11   A készlet erejéig!
Egységár: 1 290 Ft/kg/

A trópusi vidékeken szinte bárhol fellelhető zöldség rendkívüli népszerűségnek örvend, Afrikában, Kínában, az Egyesült Államok déli államaiban, illetve az óceáni szigetvilágban egyaránt nagyon elterjedt.
A batáta néven is ismert gumó sok országban az alapvető élelmiszerek közé tartozik, nálunk leginkább az egzotikus gyümölcsöket árusító standoknál találhatjuk meg.
A krumpli formájú zöldségnek számos fajtája létezik, héjuk színe a fehértől a rózsaszínűn át a vörösesbarnáig változhat.
A héj árnyalata azt is elárulja, milyen az édesburgonya húsa, a kreol konyhában a vörös héjú, fehér húsú a legelterjedtebb.

A batáta-hozzáértők azt ígérik, ha egyszer megkóstoljuk a gumókat, többé nem felejtjük el az ízét.
Neve elárulja, hogy kellemes, édes ízre számíthatunk, mely finom fűszerességgel párosul.
Ez a jellegzetesen édes és pikáns íz lehetőséget ad a gumók rendkívül változatos elkészítésére, valamint arra, hogy olyan húsételek mellé szolgálhassuk fel, ahol kellemesen harmonizál az édes és a sós ízek kontrasztja.
Elsősorban pulyka- és sertéshúsból készült fogások mellé illik.

Az édesburgonyát önálló ételként is fogyaszthatjuk, főzhetjük, zöldköretként kínálhatjuk, a kreol konyhában pedig gyakran megőrölve, szétzúzva kenyeret vagy süteményt is készítenek belőle.
Szerencsés, ha hagymával, esetleg más pikáns hozzávalóval pirítjuk, pároljuk, nem ajánlott azonban krémes mártásokkal csőben sütni, mert ahhoz túl édes és fűszeres.

Az édesburgonyás receptek közül több híressé vált már, ilyen az Egyesült Államokban híres hálaadási menü elengedhetetlen szereplője, a kandírozott édesburgonya, melyet a hagyományos sonka és pulyka mellé szolgálnak fel, vagy a jamaikai karibi puding, mely batátával, kókusszal, lime-mal és fahéjjal készül.

Az édesburgonyának állítólag már VIII. Henrik is nagy rajongója volt, ő esküdött rá, hogy a batátából sült lepény javítja szexuális életét, így még egy indokkal több, hogy megkóstoljuk ezeket a rejtélyes kis gumókat.

  • Származási hely
    Magyarország
    Státusz
    Bio    
    Tömeg
    1 kg
    Választható mennyiségek
    0,5 kg, 1 kg, 1,5 kg, 2 kg, ...