Megosztás & Könyvjelzők

Fizetési megoldás

Vásárló belépés

Kosár

A kosár üres

Termékajánló

Vásárlóink írták

"Én nagyon boldog vagyok, hogy Önökre találtam és egészséges,szép élelmiszerekkel időt megtakarítva tudom a "kis" családomat ellátni. :-)" (Bereznai-Földényi Anita, Budapest)

"Köszönjük, hogy vannak, mert így a szombat délelőttünk egymással eltöltött idő a biopiaci sorban állás helyett!" (Für Ágnes, Pilisvörösvár)

"Továbbiakban is szándékomban áll Önöktől vásárolni, a cégükkel, az ügyintézés gyorsaságával, a kedvességgel meg vagyok elégedve. Sok sikert kívánok Önöknek!" (T. Cs., Budapest)

Termék részletek



Savanyú káposzta, bio, Molnár Biokert (500g)

ÚJ
Bio
Savanyú káposzta, bio, Molnár Biokert (500g)
890 Ft/db
Egységár: 1,27 Ft/g/
Erjesztéssel tartósított fehér káposzta, a közép- és kelet-európai konyhák kedvelt alapanyaga.
A káposztát késsel vagy káposztagyaluval vékony csíkokra metélik vagy egész fejekben hagyják, és sóval rétegezve vagy sós vízzel leöntve, különféle fűszerekkel és ízesítőkkel (egész borssal, tormával, kaporral stb.) együtt lefedett hordóban vagy kádban erjesztik.
A fedelet hagyományosan kővel szorítják le.
Az erjedés időtartama legalább egy hónap.
A savanyítást ősszel-télen végzik: fűtött helyiségben kezdik, majd a káposztát hűvös helyre viszik át, és a tetején összegyűlő habot rendszeresen eltávolítják.
Gyors savanyításkor az erjedést többnyire kenyérdarabbal indítják meg.

A savanyú káposztát gyakran használják fel húsos ételekhez, ilyen például a töltött káposzta.

A savanyú káposztát már az ókori Rómában ismerték, de készítésének módja feledésbe merült, és Kínából a mongolok hozták el ismét Európába.
Ma lényegében mindenütt savanyítanak káposztát, ahol ez a növény megterem.

  • A savanyú káposzta C-vitamin tartalma két-háromszor nagyobb a káposztáénál.
  • Származási hely
    Magyarország
    Státusz
    ÚJ    Bio    
    Tömeg
    1 kg/db