Termék részletek
Őszibarack, fehér húsú, bio (HU) - Papp család
A nyári szezon sztárjának számító, frissítő őszibarack alacsony kalóriatartalmú gyümölcs (alig 40 kcal/ 100 g).
Kitűnő szomjoltó, és mégsem viszünk vele a szervezetbe túl sok cukrot.
Gazdag C-vitaminban (7 mg/100 g, tehát egy átlagos méretű barack 8-10 mg-t tartalmaz) és A-provitaminban (ez főként a sárga húsú változatokra jellemző: 0,5-1 mg/100 g).
A kellően érett barack illatos, zamatos és könnyen emészthető.
Rostjai ilyenkor különösen zsengék és még az érzékeny fogyasztók és a kisgyermekek szervezete is jól tolerálja.
Az őszibarack aromája számos, többé-kevésbé illékony vegyület keverékéből alakul ki.
Több, mint nyolcvanat sikerült azonosítani, főként laktonokat, aldehideket, ketonokat, terpéneket.
Röviddel a teljes érettség előtt hirtelen megemelkedik ezeknek az aromás összetevőknek a koncentrációja, és az őszibarack csak ekkor nyeri el jellegzetes illatát.
Ha túl korán szedik le, a hirtelen koncentráció-emelkedés nem történik meg, és a gyümölcs alig illatozik.
Viszont ha a barackot röviddel a beérés előtt szedik, és úgy 18 fokon tárolják, néhány nap alatt kialakulnak ezek a összetevők (a 8 fokon történő tárolás jelentősen fékezi az aromás anyagok megjelenését).
Az őszibarack festékanyagai két típusba sorolhatók.
Egyrészt megtaláljuk a gyümölcsben a karotin-vegyületek csoportjába tartozó xantofillineket, (mint pl. az A-provitamin), amelyek a barack húsának narancsos színét biztosítják.
Másrészt kimutathatók a gyümölcsben polifenol-vegyületek, azaz antociánok és flavonoidok is.
Ezek az élénkpiros pigmentek bőségesen megtalálhatók a magház körül elhelyezkedő színes húsban.
A flavonoidok P vitamin tulajdonsággal rendelkeznek, tehát elősegítik a C-vitamin hatását és védik a hajszálereket.
Az őszibarackban sok a boron és a kálium, így joggal mondhatjuk, hogy az izmok és a csontok ellátója.
Boron tartamának köszönhetjük különleges adottságát, hogy emeli a férfi és női hormon szintjét a vérben.
A és C-vitamin tartalmából következtethetünk, hogy kitűnő antioxidáns.
Tartalmaz szelént is, ami maga is rákellenes anyag, tehát hormon kiegyensúlyozó tevékenységet végez.
Az őszibarack gyógyító hatása az egész testre kiterjed, a vér és a test tisztítása. A főbb szervek is a máj, a szív, a tüdő, a vesék könnyebben gyógyulnak, ha tiszta a vér.
Az őszibarackban az A és C-vitamin közös munkájának eredménye, hogy nagyobb az ellenállás a pattanások kifejlődésére és ellenállóbb a bőr a betegségekkel szemben.
A gyümölcs segít a légzőszerv nyálkahártyáit egészségben tartani.
Kitűnő arcpakolás, a bőr megtisztul, rugalmasabbá, fiatalosabbá válik.
Tisztítja a húgyutakat, valamint vizelet hajtó és székrekedés gátló.
Ösztönzi a víz kiválasztását is.
Képes a testet megszabadítani a felgyülemlett vegyszertől, valamint a kisugárzásos szennyeződéstől.
A computer használók körében ajánlatos minél több őszibarack fogyasztás.
Kitűnő szomjoltó, és mégsem viszünk vele a szervezetbe túl sok cukrot.
Gazdag C-vitaminban (7 mg/100 g, tehát egy átlagos méretű barack 8-10 mg-t tartalmaz) és A-provitaminban (ez főként a sárga húsú változatokra jellemző: 0,5-1 mg/100 g).
A kellően érett barack illatos, zamatos és könnyen emészthető.
Rostjai ilyenkor különösen zsengék és még az érzékeny fogyasztók és a kisgyermekek szervezete is jól tolerálja.
Az őszibarack aromája számos, többé-kevésbé illékony vegyület keverékéből alakul ki.
Több, mint nyolcvanat sikerült azonosítani, főként laktonokat, aldehideket, ketonokat, terpéneket.
Röviddel a teljes érettség előtt hirtelen megemelkedik ezeknek az aromás összetevőknek a koncentrációja, és az őszibarack csak ekkor nyeri el jellegzetes illatát.
Ha túl korán szedik le, a hirtelen koncentráció-emelkedés nem történik meg, és a gyümölcs alig illatozik.
Viszont ha a barackot röviddel a beérés előtt szedik, és úgy 18 fokon tárolják, néhány nap alatt kialakulnak ezek a összetevők (a 8 fokon történő tárolás jelentősen fékezi az aromás anyagok megjelenését).
Az őszibarack festékanyagai két típusba sorolhatók.
Egyrészt megtaláljuk a gyümölcsben a karotin-vegyületek csoportjába tartozó xantofillineket, (mint pl. az A-provitamin), amelyek a barack húsának narancsos színét biztosítják.
Másrészt kimutathatók a gyümölcsben polifenol-vegyületek, azaz antociánok és flavonoidok is.
Ezek az élénkpiros pigmentek bőségesen megtalálhatók a magház körül elhelyezkedő színes húsban.
A flavonoidok P vitamin tulajdonsággal rendelkeznek, tehát elősegítik a C-vitamin hatását és védik a hajszálereket.
Az őszibarackban sok a boron és a kálium, így joggal mondhatjuk, hogy az izmok és a csontok ellátója.
Boron tartamának köszönhetjük különleges adottságát, hogy emeli a férfi és női hormon szintjét a vérben.
A és C-vitamin tartalmából következtethetünk, hogy kitűnő antioxidáns.
Tartalmaz szelént is, ami maga is rákellenes anyag, tehát hormon kiegyensúlyozó tevékenységet végez.
Az őszibarack gyógyító hatása az egész testre kiterjed, a vér és a test tisztítása. A főbb szervek is a máj, a szív, a tüdő, a vesék könnyebben gyógyulnak, ha tiszta a vér.
Az őszibarackban az A és C-vitamin közös munkájának eredménye, hogy nagyobb az ellenállás a pattanások kifejlődésére és ellenállóbb a bőr a betegségekkel szemben.
A gyümölcs segít a légzőszerv nyálkahártyáit egészségben tartani.
Kitűnő arcpakolás, a bőr megtisztul, rugalmasabbá, fiatalosabbá válik.
Tisztítja a húgyutakat, valamint vizelet hajtó és székrekedés gátló.
Ösztönzi a víz kiválasztását is.
Képes a testet megszabadítani a felgyülemlett vegyszertől, valamint a kisugárzásos szennyeződéstől.
A computer használók körében ajánlatos minél több őszibarack fogyasztás.
-
Származási hely MagyarországStátusz Bio  Tömeg 1 kgVálasztható mennyiségek 0,5 kg, 1 kg, 1,5 kg, 2 kg, ...
Kategóriák
- Újdonságok
- Akciók
- Többet olcsóbban
- Gluténmentes
- Tejmentes
- Ajándék ötletek ünnepekre
- Bio Zöldség, gyümölcs
- Gerson-diétához válogatott Bio Zöldség, gyümölcs
- Bio Italok
- Bio Tej- és Tejpótló termékek
- Bio Pékáru
- Ünnepi termékek
- Bio Gabonafélék, liszt, tészta
- Bio Húsáru
- Bio Fűszerek, krémek, olajok, pástétomok
- Bio Édesség, kakaó, kávé, tea
- Bio kásák, rágcsálnivalók, müzlik
- Bio Bébiételek, bébi italok
- Bio Készételek, félkész termékek
- Bio fagyasztott termékek
- Natúr élelmiszerek - nem bio termékek
- Kozmetika, higiénia
- Vintage Beauty bio kozmetikumok
- Dr. Hauschka biokozmetikumok
- Lavera natúrkozmetikumok
- Tisztítószerek
- Természetes háztartási szerek
- Biopin Természetes Festékek
- Gyógyhatású termékek, vitaminok
- Dr. Chen patika
- Vitamin Station termékek
- Konyhai gépek, csíráztatás
- Gluténmentes termékek
- Nagy kiszerelésű (Gasztro) bio termékek
Keresés
Szűrés
Származási hely
Gyártó
TOP termékek
Tanúsítvány
