Megosztás & Könyvjelzők

Fizetési megoldás

Vásárló belépés

Kosár

A kosár üres

Termékajánló

Vásárlóink írták

"Én nagyon boldog vagyok, hogy Önökre találtam és egészséges,szép élelmiszerekkel időt megtakarítva tudom a "kis" családomat ellátni. :-)" (Bereznai-Földényi Anita, Budapest)

"Köszönjük, hogy vannak, mert így a szombat délelőttünk egymással eltöltött idő a biopiaci sorban állás helyett!" (Für Ágnes, Pilisvörösvár)

"Továbbiakban is szándékomban áll Önöktől vásárolni, a cégükkel, az ügyintézés gyorsaságával, a kedvességgel meg vagyok elégedve. Sok sikert kívánok Önöknek!" (T. Cs., Budapest)

Termék részletek



Őszibarack, fehér húsú, bio (HU)

Bio
Őszibarack, fehér húsú, bio (HU)
1 290 Ft/kg
Egységár: 1 290 Ft/kg/
A nyári szezon sztárjának számító, frissítő őszibarack alacsony kalóriatartalmú gyümölcs (alig 40 kcal/ 100 g).
Kitűnő szomjoltó, és mégsem viszünk vele a szervezetbe túl sok cukrot.
Gazdag C-vitaminban (7 mg/100 g, tehát egy átlagos méretű barack 8-10 mg-t tartalmaz) és A-provitaminban (ez főként a sárga húsú változatokra jellemző: 0,5-1 mg/100 g).

A kellően érett barack illatos, zamatos és könnyen emészthető.
Rostjai ilyenkor különösen zsengék és még az érzékeny fogyasztók és a kisgyermekek szervezete is jól tolerálja.

Az őszibarack aromája számos, többé-kevésbé illékony vegyület keverékéből alakul ki.
Több, mint nyolcvanat sikerült azonosítani, főként laktonokat, aldehideket, ketonokat, terpéneket.
Röviddel a teljes érettség előtt hirtelen megemelkedik ezeknek az aromás összetevőknek a koncentrációja, és az őszibarack csak ekkor nyeri el jellegzetes illatát.
Ha túl korán szedik le, a hirtelen koncentráció-emelkedés nem történik meg, és a gyümölcs alig illatozik.
Viszont ha a barackot röviddel a beérés előtt szedik, és úgy 18 fokon tárolják, néhány nap alatt kialakulnak ezek a összetevők (a 8 fokon történő tárolás jelentősen fékezi az aromás anyagok megjelenését).

Az őszibarack festékanyagai két típusba sorolhatók.
Egyrészt megtaláljuk a gyümölcsben a karotin-vegyületek csoportjába tartozó xantofillineket, (mint pl. az A-provitamin), amelyek a barack húsának narancsos színét biztosítják.
Másrészt kimutathatók a gyümölcsben polifenol-vegyületek, azaz antociánok és flavonoidok is.
Ezek az élénkpiros pigmentek bőségesen megtalálhatók a magház körül elhelyezkedő színes húsban.
A flavonoidok P vitamin tulajdonsággal rendelkeznek, tehát elősegítik a C-vitamin hatását és védik a hajszálereket.

Az őszibarackban sok a boron és a kálium, így joggal mondhatjuk, hogy az izmok és a csontok ellátója.
Boron tartamának köszönhetjük különleges adottságát, hogy emeli a férfi és női hormon szintjét a vérben.
A és C-vitamin tartalmából következtethetünk, hogy kitűnő antioxidáns.
Tartalmaz szelént is, ami maga is rákellenes anyag, tehát hormon kiegyensúlyozó tevékenységet végez.
Az őszibarack gyógyító hatása az egész testre kiterjed, a vér és a test tisztítása. A főbb szervek is a máj, a szív, a tüdő, a vesék könnyebben gyógyulnak, ha tiszta a vér.
Az őszibarackban az A és C-vitamin közös munkájának eredménye, hogy nagyobb az ellenállás a pattanások kifejlődésére és ellenállóbb a bőr a betegségekkel szemben.
A gyümölcs segít a légzőszerv nyálkahártyáit egészségben tartani.
Kitűnő arcpakolás, a bőr megtisztul, rugalmasabbá, fiatalosabbá válik.
Tisztítja a húgyutakat, valamint vizelet hajtó és székrekedés gátló.
Ösztönzi a víz kiválasztását is.
Képes a testet megszabadítani a felgyülemlett vegyszertől, valamint a kisugárzásos szennyeződéstől.
A computer használók körében ajánlatos minél több őszibarack fogyasztás.
  • Származási hely
    Magyarország
    Státusz
    Bio    
    Tömeg
    1 kg
    Választható mennyiségek
    0,5 kg, 1 kg, 1,5 kg, 2 kg, ...