Megosztás & Könyvjelzők

Fizetési megoldás

Vásárló belépés

Kosár

A kosár üres

Termékajánló

Vásárlóink írták

"Én nagyon boldog vagyok, hogy Önökre találtam és egészséges,szép élelmiszerekkel időt megtakarítva tudom a "kis" családomat ellátni. :-)" (Bereznai-Földényi Anita, Budapest)

"Köszönjük, hogy vannak, mert így a szombat délelőttünk egymással eltöltött idő a biopiaci sorban állás helyett!" (Für Ágnes, Pilisvörösvár)

"Továbbiakban is szándékomban áll Önöktől vásárolni, a cégükkel, az ügyintézés gyorsaságával, a kedvességgel meg vagyok elégedve. Sok sikert kívánok Önöknek!" (T. Cs., Budapest)

Termék részletekŐszibarack, sárga húsú, bio (HU) - Papp család

Bio
Őszibarack, sárga húsú, bio (HU) - Papp család
1 990 Ft/kg
Egységár: 1 990 Ft/kg
A nyári szezon sztárjának számító, frissítő őszibarack alacsony kalóriatartalmú gyümölcs (alig 40 kcal/ 100 g). Kitűnő szomjoltó, és mégsem viszünk vele a szervezetbe túl sok cukrot. Gazdag C-vitaminban (7 mg/100 g, tehát egy átlagos méretű barack 8-10 mg-t tartalmaz) és A-provitaminban (ez főként a sárga húsú változatokra jellemző: 0,5-1 mg/100 g).

A kellően érett barack illatos, zamatos és könnyen emészthető. Rostjai ilyenkor különösen zsengék és még az érzékeny fogyasztók és a kisgyermekek szervezete is jól tolerálja.


Az őszibarack aromája

Az őszibarack aromája számos, többé-kevésbé illékony vegyület keverékéből alakul ki. Több, mint nyolcvanat sikerült azonosítani, főként laktonokat, aldehideket, ketonokat, terpéneket. Röviddel a teljes érettség előtt hirtelen megemelkedik ezeknek az aromás összetevőknek a koncentrációja, és az őszibarack csak ekkor nyeri el jellegzetes illatát.
Ha túl korán szedik le, a hirtelen koncentráció-emelkedés nem történik meg, és a gyümölcs alig illatozik.
Viszont ha a barackot röviddel a beérés előtt szedik, és úgy 18 fokon tárolják, néhány nap alatt kialakulnak ezek a összetevők (a 8 fokon történő tárolás jelentősen fékezi az aromás anyagok megjelenését).

Az őszibarack színe

Az őszibarack festékanyagai két típusba sorolhatók. Egyrészt megtaláljuk a gyümölcsben a karotin-vegyületek csoportjába tartozó xantofillineket, (mint pl. az A-provitamin), amelyek a barack húsának narancsos színét biztosítják. Másrészt kimutathatók a gyümölcsben polifenol-vegyületek, azaz antociánok és flavonoidok is. Ezek az élénkpiros pigmentek bőségesen megtalálhatók a magház körül elhelyezkedő színes húsban. A flavonoidok P vitamin tulajdonsággal rendelkeznek, tehát elősegítik a C-vitamin hatását és védik a hajszálereket.

 • 7 g fehérjét, 90 g szénhidrátot, 6 g szerves sót és 10 g rostanyagot tartalmaz kilogrammonként.

  Az őszibarackban sok a boron és a kálium, így joggal mondhatjuk, hogy az izmok és a csontok ellátója. Boron tartamának köszönhetjük különleges adottságát, hogy emeli a férfi és női hormon szintjét a vérben. A és C-vitamin tartalmából következtethetünk, hogy kitűnő antioxidáns. Tartalmaz szelént is, ami maga is rákellenes anyag, tehát hormon kiegyensúlyozó tevékenységet végez. Az őszibarack gyógyító hatása az egész testre kiterjed, a vér és a test tisztítása. A főbb szervek is a máj, a szív, a tüdő, a vesék könnyebben gyógyulnak, ha tiszta a vér. Az őszibarackban az A és C-vitamin közös munkájának eredménye, hogy nagyobb az ellenállás a pattanások kifejlődésére és ellenállóbb a bőr a betegségekkel szemben. A gyümölcs segít a légzőszerv nyálkahártyáit egészségben tartani. Kitűnő arcpakolás, a bőr megtisztul, rugalmasabbá, fiatalosabbá válik. Tisztítja a húgyutakat, valamint vizelet hajtó és székrekedés gátló. Ösztönzi a víz kiválasztását is. Képes a testet megszabadítani a felgyülemlett vegyszertől, valamint a kisugárzásos szennyeződéstől. A computer használók körében ajánlatos minél több őszibarack fogyasztás.
 • Származási hely
  Magyarország
  Státusz
  Bio    
  Tömeg
  1 kg
  Választható mennyiségek
  0,5 kg, 1 kg, 1,5 kg, 2 kg, ...