Megosztás & Könyvjelzők

Fizetési megoldás

Vásárló belépés

Kosár

A kosár üres

Termékajánló

Vásárlóink írták

"Én nagyon boldog vagyok, hogy Önökre találtam és egészséges,szép élelmiszerekkel időt megtakarítva tudom a "kis" családomat ellátni. :-)" (Bereznai-Földényi Anita, Budapest)

"Köszönjük, hogy vannak, mert így a szombat délelőttünk egymással eltöltött idő a biopiaci sorban állás helyett!" (Für Ágnes, Pilisvörösvár)

"Továbbiakban is szándékomban áll Önöktől vásárolni, a cégükkel, az ügyintézés gyorsaságával, a kedvességgel meg vagyok elégedve. Sok sikert kívánok Önöknek!" (T. Cs., Budapest)

Termék részletek



Nektarin (kopasz barack), bio (ES)

ÚJ
Bio
Nektarin (kopasz barack), bio (ES)
1 950 Ft/kg
Egységár: 1 950 Ft/kg/
A nektarint sokan hívják kopasz baracknak, hiszen a barack egyik alfajáról van szó, amely egy vitaminbombával is felér.
A gyümölcs hűtőben nagyon sokáig akár 3 hétig is eltartható, és mivel igen magas a vitamin és ásványi anyag tartalma érdemes ősszel rendszeresen fogyasztani akár nyersen akár gyümölcssalátába vagy süteménybe téve.
A nektarin nagy mennyiségben tartalmaz káliumot és A-vitamint. Ezen kívül még tartalmaz szelént, boront és még számos egyéb ásványi anyag is megtalálható benne. Azoknál a betegségeknél, ahol a vér tisztítására, a gyulladás megszüntetésére van szükség, kiválóan alkalmazható. Kiváló vérnyomáscsökkentő. Az izmok működtetésében, felfrissítésében is hasznosítható gazdag ásványtartalmának (kalcium, magnézium, kén, szilícium) köszönhetően. Így például az öregkori reszketésben. Gazdag B-vitamin tartalma az emésztési és idegrendszeri karbantartásra teszi alkalmassá. Mint minden gyümölcs, így a nektarin is segíti az emésztést A-vitamin, káliumtartalmának és savasságának köszönhetően. Tisztítja a húgyvezetékeket, vizelethajtó.
Mint a sárgabarack az őszibarack és a nektarin magja is tartalmaz B-17 vitamint. Gyakorlatilag az összes gyümölcs magjában megtalálható ez a vegyület. Az alma, sárgabarack, cseresznye, szilva, mandarin és hasonlók tartalmazzák ezt a faktort; nemritkán rendkívül magas, akár 2-3%-os koncentrációban. A megfelelő mennyiségben jelen lévő B-17 gátolja a sejtek rákos elváltozását elindító anyagok működését. Alternatív módszerként egyre több helyen használják injekció formátumban. De valójában mi is a B-17 vitamin? Ifj. Dr. Ernst T. Krebs 1950 -ben, sokéves kutatás után elkülönített egy új vitamint, melyet B17-es számmal látott el, és elnevezte “ Laetril”-nek.
  • Származási hely
    Spanyolország
    Státusz
    ÚJ    Bio    
    Tömeg
    1 kg