Megosztás & Könyvjelzők

Fizetési megoldás

Vásárló belépés

Kosár

A kosár üres

Termékajánló

Vásárlóink írták

"Én nagyon boldog vagyok, hogy Önökre találtam és egészséges,szép élelmiszerekkel időt megtakarítva tudom a "kis" családomat ellátni. :-)" (Bereznai-Földényi Anita, Budapest)

"Köszönjük, hogy vannak, mert így a szombat délelőttünk egymással eltöltött idő a biopiaci sorban állás helyett!" (Für Ágnes, Pilisvörösvár)

"Továbbiakban is szándékomban áll Önöktől vásárolni, a cégükkel, az ügyintézés gyorsaságával, a kedvességgel meg vagyok elégedve. Sok sikert kívánok Önöknek!" (T. Cs., Budapest)

Termék részletekMini római saláta, bio (ES) (2 db/cs) - Lot: 22TUF2/E

-12%
Bio
Mini római saláta, bio (ES) (2 db/cs) - Lot: 22TUF2/E
 • Mini római saláta, bio (ES) (2 db/cs) - Lot: 22TUF2/E
1 690 Ft/cs
Akció: 1 490 Ft/cs
Kezdete: 2022.12.02   Vége: 2022.12.06
Egységár: 745 Ft/db
Külső levelei haragoszöldek, befelé világosodnak. Minel sötétebb a szín, annal erősebb a jellegzetes, kissé kesernyés íz. A tövének a 2-3 cm-ét le kell vágni, mert keserű, ugyanígy a sötétzöld levelek hegyét. A levelekben egy vastag ér fut végig, ez csak a legkülső leveleknél szálas egy kicsit, egyébként csak fokozza az élvezeti értékét. A zöld levelek tövénél, elvágáskor kevés tejszerű váladékot tapasztalhatunk, ez a növény sajátossága, nem hiba vagy fonnyadás. A római salátát általában önmagában fogyasztják, például a klasszikus só-ecet-olaj ízesítéssel, vagy caesar szósszal és tálalással ez adja a caesar salátát, ami a legelterjedtebb salátaféleség a világon (nevét nem Julius Caesarról, hanem egy Caesar nevű mulatóhelytulajdonosról kapta, aki a játékteremben ingyen salátát szolgált fel).
Hűtőben a római saláta is eláll akár két hétig is, legfeljebb kicsit le kell csipegetni az elszíneződőtt részeket és jól záródó nylonzacskóba tenni.
A római saláta a legzamatosabb fejes saláta, önálló íze van, amit csak megfelelően hangsúlyozni kell egy jó salátaöntettel.
 • Származási hely
  Németország
  Státusz
  Bio    
  Tömeg
  250 g/cs