Megosztás & Könyvjelzők

Fizetési megoldás

Vásárló belépés

Kosár

A kosár üres

Termékajánló

Vásárlóink írták

"Én nagyon boldog vagyok, hogy Önökre találtam és egészséges,szép élelmiszerekkel időt megtakarítva tudom a "kis" családomat ellátni. :-)" (Bereznai-Földényi Anita, Budapest)

"Köszönjük, hogy vannak, mert így a szombat délelőttünk egymással eltöltött idő a biopiaci sorban állás helyett!" (Für Ágnes, Pilisvörösvár)

"Továbbiakban is szándékomban áll Önöktől vásárolni, a cégükkel, az ügyintézés gyorsaságával, a kedvességgel meg vagyok elégedve. Sok sikert kívánok Önöknek!" (T. Cs., Budapest)

Termék részletekTv paprika, sárga, édes, bio (HU) - Molnár Biokertészet

Bio
Gluténmentes
Tejmentes
Tv paprika, sárga, édes, bio (HU) - Molnár Biokertészet
 • Tv paprika, sárga, édes, bio (HU) - Molnár Biokertészet
 • Tv paprika, sárga, édes, bio (HU) - Molnár Biokertészet
1 190 Ft/kg
Egységár: 1 190 Ft/kg
A paprika az indiánok ősi termesztett növénye. Származási területéről Dél- és Közép-Amerika felfedezése után rendkívül gyorsan elterjedt, és ma már a legkülönbözőbb éghajlatú országokban termesztik. Angol neve a "pepper" (bors) valószínűleg a korai felfedezők tévedéséből született, akik a bors növényt hasonlónak találták az olyannyira keresett fűszerrel. A legismertebbek a kailforniai paprika (piros, sárga, zöld), fehér paprika, pritamin paprika, hegyes erős paprika.

Energiatartalom: 20 kcal, 84 kJ/100 g

A paprika legyen fényes, színe élénk.
Fontos, hogy kemény és ropogós legyen.
A paprika sem tartozik a hosszan eltartható zöldségek közé, azonban a hűtő alsó rekeszeiben ez a rövid idő egy pár nappal meghosszabbítható. Főzhetjük, süthetjük, tölthetjük, de fogyaszthatjuk nyersen is salátákban vagy csak úgy önmagában.
A paprika mindemellett kitűnő díszítője is lehet tálaknak.

Mint köztudott, a paprika rendkívül sok C-vitamint tartalmaz, de ezen kívül az A-vitamin tartalma is kimagaslóan nagy, és van benne némi E-vitamin is.
A paprika sok jó tulajdonsága közül az egyik, hogy - hasonlóan a paradicsomhoz - tartalmaz többféle bioflavont is, amelyek a rákos megbetegedések megelőzését szolgálják.

 • Származási hely
  Magyarország
  Gyártó
  Molnár Biokertészet
  Státusz
  Bio    Gluténmentes    Tejmentes    
  Tömeg
  1 kg
  Választható mennyiségek
  0,5 kg, 1 kg, 1,5 kg, 2 kg, ...