Részletek
A népi gyógyászat is felismerte a sütőtök jelentőségét. Számos betegség - főleg vese-, máj-, köszvény- és bélbetegségek - esetén ajánlották a sütőtököt. Egyes helyeken hashajtóként és béltisztítóként rágcsálták, máshol féregűzőnek tartották. Valószínűleg magas zsír- és élelmirost-tartalmának köszönhetően.
A sütőtök táplálkozás-élettani értékei ma sem vitathatók. A húsa - mint azt sárga színe is mutatja - igen gazdag karotinoidokban, C- és B-vitaminokban. A sütőtököt, mivel könnyen emészthető, már a csecsemőknek is adhatjuk. A sütőtökben lévő karotinoidok és a C-vitamin, mint antioxidánsok, védelmet nyújtanak a szervezetnek, mivel jelentős szerepet játszanak az ún. szabad gyökök hatástalanításában. Csökkentik az érelmeszesedés és a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát.
A sütőtök táplálkozás-élettani értékei ma sem vitathatók. A húsa - mint azt sárga színe is mutatja - igen gazdag karotinoidokban, C- és B-vitaminokban. A sütőtököt, mivel könnyen emészthető, már a csecsemőknek is adhatjuk. A sütőtökben lévő karotinoidok és a C-vitamin, mint antioxidánsok, védelmet nyújtanak a szervezetnek, mivel jelentős szerepet játszanak az ún. szabad gyökök hatástalanításában. Csökkentik az érelmeszesedés és a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát.
Adatok
Származási hely
Spanyolország
Raktárkészlet
0,74 kg
Státusz
Bio
Tömeg
1 kg
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány