Megosztás & Könyvjelzők

Fizetési megoldás

Vásárló belépés

Kosár

A kosár üres

Termékajánló

Vásárlóink írták

"Én nagyon boldog vagyok, hogy Önökre találtam és egészséges,szép élelmiszerekkel időt megtakarítva tudom a "kis" családomat ellátni. :-)" (Bereznai-Földényi Anita, Budapest)

"Köszönjük, hogy vannak, mert így a szombat délelőttünk egymással eltöltött idő a biopiaci sorban állás helyett!" (Für Ágnes, Pilisvörösvár)

"Továbbiakban is szándékomban áll Önöktől vásárolni, a cégükkel, az ügyintézés gyorsaságával, a kedvességgel meg vagyok elégedve. Sok sikert kívánok Önöknek!" (T. Cs., Budapest)

Termék részletek



Húsos paradicsom, bio (GR) - Lot: 0704

Bio
Húsos paradicsom,  bio (GR) - Lot: 0704
  • Húsos paradicsom,  bio (GR) - Lot: 0704
1 890 Ft/kg
Egységár: 1 890 Ft/kg/
Bordázott gyümölcs kemény hússal, ez a húsos paradicsom!

A paradicsom őshazája a trópusi Dél-Amerika.
Európába Amerika felfedezése után került.
Először Spanyolországban, majd Portugáliában, később Olaszországban jelent meg.
Több országban nevezik pomi d'oro-nak, mala cuerá-nak, azaz aranyalmának is.
A beefsteakparadicsom átmérője gyakran eléri a 10 cm-t.

Fajtái: koktélparadicsom, mini prunella, cherry prunella, flandriai mini, salátaparadicsom, sárgaparadicsom, zöldparadicsom, feketeparadicsom, fürtös paradicsom.

Energiatartalom: 16 kcal, 67 kJ/100 g

Fontos a paradicsom vásárlásánál, hogy ne legyen se túl kemény, se túl puha.
Héja érett, élénkpiros színű legyen, és ne legyen repedezett, hibás a felszíne.
A paradicsom hosszabban eláll, ha a hűtő alsó rekeszében tároljuk.
A még éretlen paradicsomok, ha sötét papírzacskóba, vagy szellőző dobozba tesszük őket, és így helyezzük a hűtőbe, akkor bepirosodnak.
Fogyaszthatjuk főzve, nyersen, párolva vagy sütve.

Vitaminokban és ásványi anyagokban egyaránt gazdag ( B1-, B2-,C- vitamin, magnézium, kálcium, vas, foszfor, karotin).

C-vitaminból az apróbb paradicsomban több van, mint a nagyobbakban.
Rendszeres fogyasztása csökkenti a különböző rákos megbetegedések kialakulásának esélyét.
A paradicsom kedvező hatását a főzés és egyéb feldolgozás nem befolyásolja!
  • A paradicsom fogyasztása igen csak elősegíti a szervezet fejlődését és az izmok erősödését. Tartalmának köszönhetően megtisztít és erőt ad. Antioxidáns és rákellenes táplálékunk. Nemcsak kellemes ízű, de nagyon jó hatással van az egész testre, leginkább a májra. Hatással van a mellékvese működésére, és csökkenti a prosztatarák kifejlődését.
    A paradicsomlében sok az A vitamin, s többek között ennek is köszönhető, hogy serkentőleg hat az immunrendszer működésére. Hatására hatékonyabb a T sejtek működése a test védelmi erejében. Szintén A vitamin tartalmának köszönhető, hogy rendkívül jól hat a bőrproblémák gyógyításában és a nap által okozott égések csillapításában. Hatékonyan közreműködik továbbá az ibolyántúli sugarak által tett rombolások gyógyításában.
    A paradicsom is tartalmaz némi oxálsavat, de az emésztés serkentéséhez hozzájárul más savtartalma is. Részt vesz továbbá magában az emésztési folyamatban, a táplálék anyagcserei munkájában.
    Az egyik legjobb tulajdonsága a paradicsomnak, hogy szinte a sír széléről hozza vissza a májat. Ez részben A vitamin tartalmának köszönhető, vértisztító képességének és még számos hasznos anyagnak, amit tartalmaz. A paradicsom nemcsak belsőleg, de külsőleg is hat a test tisztítására. Ha nehezen gyógyuló sebre paradicsompakolást teszünk, megtisztítja a sebet és az hamarosan begyógyul. A paradicsomban található bioflavon a lycopene, ami kimondottan rákellenes anyag a szervezetünkben. Minél több ilyen anyag van bennünk, annál kisebb a kockázat a rákos megbetegedésre. A paradicsomban jelen levő A, C és E vitaminok megvédik a test sejtjeit az oxigén szabadgyökök pusztító munkájától.



  • Származási hely
    Görögország
    Státusz
    Bio    
    Tömeg
    1 kg
    Választható mennyiségek
    0,5 kg, 1 kg, 1,5 kg, 2 kg, ...