Termék részletek
Húsos (fleischtomate) paradicsom, bio (GR) - Lot: 1501
Bordázott gyümölcs kemény hússal, ez a húsos paradicsom!
A paradicsom őshazája a trópusi Dél-Amerika.
Európába Amerika felfedezése után került.
Először Spanyolországban, majd Portugáliában, később Olaszországban jelent meg.
Több országban nevezik pomi d'oro-nak, mala cuerá-nak, azaz aranyalmának is.
A beefsteakparadicsom átmérője gyakran eléri a 10 cm-t.
Fajtái: koktélparadicsom, mini prunella, cherry prunella, flandriai mini, salátaparadicsom, sárgaparadicsom, zöldparadicsom, feketeparadicsom, fürtös paradicsom.
Energiatartalom: 16 kcal, 67 kJ/100 g
Fontos a paradicsom vásárlásánál, hogy ne legyen se túl kemény, se túl puha.
Héja érett, élénkpiros színű legyen, és ne legyen repedezett, hibás a felszíne.
A paradicsom hosszabban eláll, ha a hűtő alsó rekeszében tároljuk.
A még éretlen paradicsomok, ha sötét papírzacskóba, vagy szellőző dobozba tesszük őket, és így helyezzük a hűtőbe, akkor bepirosodnak.
Fogyaszthatjuk főzve, nyersen, párolva vagy sütve.
Vitaminokban és ásványi anyagokban egyaránt gazdag ( B1-, B2-,C- vitamin, magnézium, kálcium, vas, foszfor, karotin).
C-vitaminból az apróbb paradicsomban több van, mint a nagyobbakban.
Rendszeres fogyasztása csökkenti a különböző rákos megbetegedések kialakulásának esélyét.
A paradicsom kedvező hatását a főzés és egyéb feldolgozás nem befolyásolja!
A paradicsom őshazája a trópusi Dél-Amerika.
Európába Amerika felfedezése után került.
Először Spanyolországban, majd Portugáliában, később Olaszországban jelent meg.
Több országban nevezik pomi d'oro-nak, mala cuerá-nak, azaz aranyalmának is.
A beefsteakparadicsom átmérője gyakran eléri a 10 cm-t.
Fajtái: koktélparadicsom, mini prunella, cherry prunella, flandriai mini, salátaparadicsom, sárgaparadicsom, zöldparadicsom, feketeparadicsom, fürtös paradicsom.
Energiatartalom: 16 kcal, 67 kJ/100 g
Fontos a paradicsom vásárlásánál, hogy ne legyen se túl kemény, se túl puha.
Héja érett, élénkpiros színű legyen, és ne legyen repedezett, hibás a felszíne.
A paradicsom hosszabban eláll, ha a hűtő alsó rekeszében tároljuk.
A még éretlen paradicsomok, ha sötét papírzacskóba, vagy szellőző dobozba tesszük őket, és így helyezzük a hűtőbe, akkor bepirosodnak.
Fogyaszthatjuk főzve, nyersen, párolva vagy sütve.
Vitaminokban és ásványi anyagokban egyaránt gazdag ( B1-, B2-,C- vitamin, magnézium, kálcium, vas, foszfor, karotin).
C-vitaminból az apróbb paradicsomban több van, mint a nagyobbakban.
Rendszeres fogyasztása csökkenti a különböző rákos megbetegedések kialakulásának esélyét.
A paradicsom kedvező hatását a főzés és egyéb feldolgozás nem befolyásolja!
-
A paradicsom fogyasztása igen csak elősegíti a szervezet fejlődését és az izmok erősödését. Tartalmának köszönhetően megtisztít és erőt ad. Antioxidáns és rákellenes táplálékunk. Nemcsak kellemes ízű, de nagyon jó hatással van az egész testre, leginkább a májra. Hatással van a mellékvese működésére, és csökkenti a prosztatarák kifejlődését.
A paradicsomlében sok az A vitamin, s többek között ennek is köszönhető, hogy serkentőleg hat az immunrendszer működésére. Hatására hatékonyabb a T sejtek működése a test védelmi erejében. Szintén A vitamin tartalmának köszönhető, hogy rendkívül jól hat a bőrproblémák gyógyításában és a nap által okozott égések csillapításában. Hatékonyan közreműködik továbbá az ibolyántúli sugarak által tett rombolások gyógyításában.
A paradicsom is tartalmaz némi oxálsavat, de az emésztés serkentéséhez hozzájárul más savtartalma is. Részt vesz továbbá magában az emésztési folyamatban, a táplálék anyagcserei munkájában.
Az egyik legjobb tulajdonsága a paradicsomnak, hogy szinte a sír széléről hozza vissza a májat. Ez részben A vitamin tartalmának köszönhető, vértisztító képességének és még számos hasznos anyagnak, amit tartalmaz. A paradicsom nemcsak belsőleg, de külsőleg is hat a test tisztítására. Ha nehezen gyógyuló sebre paradicsompakolást teszünk, megtisztítja a sebet és az hamarosan begyógyul. A paradicsomban található bioflavon a lycopene, ami kimondottan rákellenes anyag a szervezetünkben. Minél több ilyen anyag van bennünk, annál kisebb a kockázat a rákos megbetegedésre. A paradicsomban jelen levő A, C és E vitaminok megvédik a test sejtjeit az oxigén szabadgyökök pusztító munkájától.
-
Származási hely GörögországStátusz Bio  Tömeg 1 kgVálasztható mennyiségek 0,5 kg, 1 kg, 1,5 kg, 2 kg, ...
Kategóriák
- Újdonságok
- Akciók
- Többet olcsóbban
- Gluténmentes
- Tejmentes
- Ajándék ötletek ünnepekre
- Bio Zöldség, gyümölcs
- Gerson-diétához válogatott Bio Zöldség, gyümölcs
- Bio Italok
- Bio Tej- és Tejpótló termékek
- Bio Pékáru
- Ünnepi termékek
- Bio Gabonafélék, liszt, tészta
- Bio Húsáru
- Bio Fűszerek, krémek, olajok, pástétomok
- Bio Édesség, kakaó, kávé, tea
- Bio kásák, rágcsálnivalók, müzlik
- Bio Bébiételek, bébi italok
- Bio Készételek, félkész termékek
- Bio fagyasztott termékek
- Natúr élelmiszerek - nem bio termékek
- Kozmetika, higiénia
- Vintage Beauty bio kozmetikumok
- Dr. Hauschka biokozmetikumok
- Lavera natúrkozmetikumok
- Tisztítószerek
- Természetes háztartási szerek
- Biopin Természetes Festékek
- Gyógyhatású termékek, vitaminok
- Dr. Chen patika
- Vitamin Station termékek
- Konyhai gépek, csíráztatás
- Gluténmentes termékek
- Nagy kiszerelésű (Gasztro) bio termékek
Keresés
Szűrés
Származási hely
Gyártó
TOP termékek
Tanúsítvány
