Megosztás & Könyvjelzők

Fizetési megoldás

Vásárló belépés

Kosár

A kosár üres

Termékajánló

Vásárlóink írták

"Én nagyon boldog vagyok, hogy Önökre találtam és egészséges,szép élelmiszerekkel időt megtakarítva tudom a "kis" családomat ellátni. :-)" (Bereznai-Földényi Anita, Budapest)

"Köszönjük, hogy vannak, mert így a szombat délelőttünk egymással eltöltött idő a biopiaci sorban állás helyett!" (Für Ágnes, Pilisvörösvár)

"Továbbiakban is szándékomban áll Önöktől vásárolni, a cégükkel, az ügyintézés gyorsaságával, a kedvességgel meg vagyok elégedve. Sok sikert kívánok Önöknek!" (T. Cs., Budapest)

Termék részletekPadlizsán, bio (IT)

Bio
Padlizsán, bio (IT)
2 790 Ft/kg
Egységár: 2 790 Ft/kg
Kelet-Indiából származik. Jelenleg Európában a déli, meleg éghajlatú országokban termesztik nagy területen. Bulgáriában, Olaszországban, Romániában, Spanyolországban közkedvelt zöldségnövény.
Hosszúkás alakú, színe a lila egy egészen különleges árnyalata. Íze semleges, de elkészítés után kissé füstössé válik.

Energiatartalom: 27 kcal, 113 kJ/100 g

Legízletesebb a padlizsán, ha fiatal, 5-8 cm átmérőjű, kemény, csillogó, sima héjú, élénkzöld kocsányú és csészelevelű.
Leszedés után 5-6 napon belül el kell fogyasztani.

Sokféleképpen elkészíthető. Előételként, főételként egyaránt, natúran vagy különféle módon bundázva és zsíradékban kisütve. Kitűnő köretként, de a padlizsán húsából változatos, fűsszerezett krémek, töltelékanyagok készíthetők.
C-viaminban, karotinban, ásványi sókban, fehérjében és szénhidrátban gazdag. Magas rosttartalmának köszönhetően kedvező hatással van az emésztésre, bizonyos esetekben a stressz csökkentésében is fontos szerepet játszik.

 • Származási hely
  Olaszország
  Státusz
  Bio    
  Tömeg
  1 kg
  Választható mennyiségek
  0,5 kg, 1 kg, 1,5 kg, 2 kg, ...