Megosztás & Könyvjelzők

Fizetési megoldás

Vásárló belépés

Kosár

A kosár üres

Termékajánló

Vásárlóink írták

"Én nagyon boldog vagyok, hogy Önökre találtam és egészséges,szép élelmiszerekkel időt megtakarítva tudom a "kis" családomat ellátni. :-)" (Bereznai-Földényi Anita, Budapest)

"Köszönjük, hogy vannak, mert így a szombat délelőttünk egymással eltöltött idő a biopiaci sorban állás helyett!" (Für Ágnes, Pilisvörösvár)

"Továbbiakban is szándékomban áll Önöktől vásárolni, a cégükkel, az ügyintézés gyorsaságával, a kedvességgel meg vagyok elégedve. Sok sikert kívánok Önöknek!" (T. Cs., Budapest)

Termék részletekBrokkoli, bio, Erdődi Biokertészet (HU)

-13%
ÚJ
Bio
Brokkoli, bio, Erdődi Biokertészet (HU)
3 190 Ft/kg
Akció: 2 790 Ft/kg
Kezdete: 2022.11.26   Vége: 2022.12.27
Egységár: 2 790 Ft/kg
Alakja a karfiol rózsáira emlékeztet, színe élénk, mélyzöld. Egyesíti magában a spárga és a karfiol ízét, kiegészítve egy kevés "zöld ízzel" ily módon létrehozva egy új, különleges ízvilágot.

Energiatartalom: 24 kcal, 100 kJ/100 g

Vásárlásnál csak az élénk színű, szorosan záródó virágrózsákat válasszuk. Akkor igazán friss, ha a szára ropogós, könnyen törik. A brokkolit a hűtőszekrény zöldségrekeszében tartsuk, így egy hétig eláll.

Egyaránt ismert hazánkban leves formájában, saláta alapanyagként - a zsenge zöldség akár nyersen is felhasználható -, köretként különböző formában. Sok karotint és C-vitamint tartalmaz, de értékes a kálcium- és vastartalma is. Különösen a téli zöldséghiány pótlása miatt van nálunk nagy jelentősége.
 • A brokkoli kitűnő C-vitamin-, foksav- és ß-karotin-forrás, így joggal foglal el méltó helyet a rákprevenciós étrendben, de ott a helye az indolszármazék-tartalmánál fogva is.
  Minél sötétebb zöld vagy kékeszöld a virágzata, annál több C-vitamint és ß-karotint tartalmaz.
  Kiemelendő továbbá a benne lévő tokoferol (E-vitamin), niacin, pantoténsav, B1- és B2-vitamin is.
  A brokkoli nemcsak vitaminokkal és ásványokkal telített, hanem – a legújabb kutatások szerint – a gyomorrák ellen is hat.
  Ugyanis az az összetevő, mely a brokkoli jellegzetes ízét adja, megöli azt a Heliobacter pylori-nak nevezett baktériumot, mely a gyomorban élve rákosodást okoz.
 • Származási hely
  Magyarország
  Státusz
  ÚJ    Bio    
  Tömeg
  1 kg
  Választható mennyiségek
  0,5 kg, 1 kg, 1,5 kg, 2 kg, ...