Megosztás & Könyvjelzők

Fizetési megoldás

Vásárló belépés

Kosár

A kosár üres

Termékajánló

Vásárlóink írták

"Én nagyon boldog vagyok, hogy Önökre találtam és egészséges,szép élelmiszerekkel időt megtakarítva tudom a "kis" családomat ellátni. :-)" (Bereznai-Földényi Anita, Budapest)

"Köszönjük, hogy vannak, mert így a szombat délelőttünk egymással eltöltött idő a biopiaci sorban állás helyett!" (Für Ágnes, Pilisvörösvár)

"Továbbiakban is szándékomban áll Önöktől vásárolni, a cégükkel, az ügyintézés gyorsaságával, a kedvességgel meg vagyok elégedve. Sok sikert kívánok Önöknek!" (T. Cs., Budapest)

Termék részletekFodros kel, új termés, bio (HU) (500g/cs) - Molnár Biokertészet

Bio
Fodros kel, új termés, bio (HU) (500g/cs) - Molnár Biokertészet
 • Fodros kel, új termés, bio (HU) (500g/cs) - Molnár Biokertészet
1 490 Ft/cs
Egységár: 2 980 Ft/kg
Nincs raktáron
Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból

Angolul kale, cole vagy collards

Többféle van – kisebb, nagyobb, zöldebb és lilásabb, fekete kék, vörös, zöld. Létezik bőrösen vastag levelű "toszkán" és lapulevélszerű portugál rokon (couve galega). Egyfajta őskáposzta, melynek nincsen „feje”, levelei szabadon nőnek.
Sok európai országban használják mindennapi ételekhez, Portugáliától Angliáig.

Magyarországon a fodros levelű fordul elő leggyakrabban: az íze fanyarabb és egyben édeskésebb, mint a hagyományos fejes káposztáé.
 • Ez az élénkzöld színben pompázó növény megmentheti az emésztésedet, teljesebbé teheti a mindennapi táplálkozásodat, és természetes forrásaiból feltölti a szervezetedet létfontosságú vitaminokkal, ásványi anyagokkal.

  Egy csészényi (kb.: 67 gramm) fodros kel a következőket tartalmazza:

  A-vitamin: 206% (napi szükséglet)
  K-vitamin: 684%
  C-vitamin: 134%
  B6-vitamin: 9%
  Mangán: 26%
  Kalcium: 9%
  Réz: 10%
  Kálium: 9%
  Magnézium: 6%
  Emellett a következő vitaminok és ásványi anyagok is megtalálható benne: B1-vitamin (thiamin), B2-vitamin (riboflavin), B3-vitamin (niacin), vas és foszfor.

  TELE VAN NAGYON ERŐS QUERCETIN ÉS KAEMPFEROL ANTIOXIDÁNSOKKAL
  A leveles zöldségek általában komoly antioxidáns tartalommal bírnak. A fodros kelben a béta-karotin, C-vitamin és különböző flavonoidok és polifenolok is megtalálhatóak. Ezek kiválóan képesek támogatni a szervezetünket a szabad gyökökkel szembeni mindennapos harcban. Ebben a csatában nem babra megy a játék. Az oxidatív károsodás a tudomány jelenlegi állása szerint többek között a gyorsabb öregedés és számos nagyon komoly, akár gyógyíthatatlan betegség okozója. Több anyagnak az antioxidáns hatása mellett egyéb fontos szerepe is van. Ilyen a quercetin és a kaempferol flavonoid, amelyek többek között védik a szív egészségét, csökkentik a vérnyomást, és gyulladáscsökkentő, antidepresszáns, vírus- és rákellenes hatásukról is ismertek.
  A C-vitamin az egyik legfontosabb vízben oldódó antioxidánsunk, amely a sejtjeink alapvető működésében is nagyon komoly szerepet tölt be. Például a kollagéntermelés is elképzelhetetlen lenne nélküle.

  A fodros kel C-vitamin tartalma kiemelkedő. Nagyjából hatszor annyit tartalmaz ugyanannyi fodros kel, mint például a spenót.
  K-VITAMIN LEGKOMOLYABB TERMÉSZETES FORRÁSA
  A K-vitamin szerepe a véralvadásban megkérdőjelezhetetlen, valamint néhány fehérje aktiválása révén közvetetten a kalcium megkötésében is szerepet vállal. A fodros kell messze a legjobb K-vitaminforrás, hiszen egy csésze belőle a napi ajánlott mennyiség közel hétszeresét tartalmazza.

  Nagyon fontos tudni, hogy a fodros kelben K1-vitamin van, nem pedig K2, amelyet fermentált szójás ételek és néhány állati eredetű termék tartalmaz. A K1-vitamin csökkentheti a szívbetegségek és a csontritkulás kialakulásának a kockázatát.
 • Származási hely
  Magyarország
  Státusz
  Bio    
  Tömeg
  500 g/cs