Megosztás & Könyvjelzők

Fizetési megoldás

Vásárló belépés

Kosár

A kosár üres

Termékajánló

Vásárlóink írták

"Én nagyon boldog vagyok, hogy Önökre találtam és egészséges,szép élelmiszerekkel időt megtakarítva tudom a "kis" családomat ellátni. :-)" (Bereznai-Földényi Anita, Budapest)

"Köszönjük, hogy vannak, mert így a szombat délelőttünk egymással eltöltött idő a biopiaci sorban állás helyett!" (Für Ágnes, Pilisvörösvár)

"Továbbiakban is szándékomban áll Önöktől vásárolni, a cégükkel, az ügyintézés gyorsaságával, a kedvességgel meg vagyok elégedve. Sok sikert kívánok Önöknek!" (T. Cs., Budapest)

Termék részletekFürtös uborka, bio (ES) - Lot: 2312

Bio
Fürtös uborka, bio (ES) - Lot: 2312
2 190 Ft/kg
Egységár: 2 190 Ft/kg
Az uborka ázsiai eredetű, Kelet-Indiából, a Himalája lejtőiről származik. A legrégebben ismert zöldségfélék egyike. Összes fajtájáról elmondható, hogy alakja hosszúkás, víz-, olykor kesernyés ízű. Három fő csoportja van: kígyóuborka, csemegeuborka (mely kisebb, göcsörtösebb), illetve bordás uborka (amely az előző kettő között helyezkedik el méretben, több benne a mag és vastagabb a héja).

Energiatartalom: 15 kcal, 62 kJ/100 g

Igyekezzünk sötétzöld, tapintásra kemény, hibátlan terméseket választani. A friss uborkát tároljuk hűtőszekrényben vagy hűvös kamrában. A feldarabolt uborka vágott felülete hamar megfonnyadhat, ezért fóliába tekerve tároljuk. Készülhet belőle saláta, de adhatjuk hidegtálakhoz, szendvicsekhez. Finom főzve, sütve is. Magas kálium-, kálcium-, vas-, szénhidrát-, foszfor-, fehérje- és vitamintartalma miatt a legnépszerűbb zöldségfajták egyike. Kedvezően hat az emésztésre, jó vesetisztító, vizelethajtó, méregtelenítő és salaktalanító hatású.
 • Származási hely
  Olaszország
  Státusz
  Bio    
  Tömeg
  1 kg
  Választható mennyiségek
  0,5 kg, 1 kg, 1,5 kg, 2 kg, ...