Termék részletek
Kelbimbó, bio (ES) (500g/cs) - L: 109458
Kelbimbó vagy bimbóskel (a név tulajdonképpen nem is fontos), a Földközi-tenger mellékéről származó növényt a források szerint Belgiumban nemesítették a XIII. században, de Európa-szerte csak fél évezreddel később, a XVIII. században terjedt el.
A káposztafélék általában is nagyon értékes táplálékaink, de a bimbóskel ezek közül is kiemelkedik gazdag tápértékével.
Százgrammnyi konyhakész kelbimbó energiatartalma 36 kcal, 4,5 százalék fehérjét, 85 százalék vizet és 4,4 százalék ballasztanyagot tartalmaz.
Vitamin és ásványi anyag tartalma jelentős: C-vitaminból a napi szükséglet másfélszeresét, (112 mg-ot) fedezi, ezen kívül B-vitaminok, K-vitamin, béta-karotin, valamint kálium, kalcium, magnézium, foszfor, nátrium, vas, kén, króm, gazdag forrása.
Gyulladáscsökkentő, antioxidáns, rákmegelőző, immunrendszert erősítő, emésztést serkentő hatást tulajdonítanak neki elsősorban, de magas ásványi anyag- és vitamintartalma miatt más jótékony hatása is van.
Főzve, párolva sokféleképpen elkészíthető.
Levesbe, főzelékként, köretként, rakott ételként, önállóan és más zöldségfélékkel együtt is ajánlható.
Gasztronómiai szakemberek szerint a fűszerek közül a köménymag, a szerecsendió és a majoránna illik elsősorban hozzá.
Arra kell vigyázni, hogy ne főzzük túl, nehogy elveszítse vitamin- és ásványi anyagtartalmát.
A káposztafélék általában is nagyon értékes táplálékaink, de a bimbóskel ezek közül is kiemelkedik gazdag tápértékével.
Százgrammnyi konyhakész kelbimbó energiatartalma 36 kcal, 4,5 százalék fehérjét, 85 százalék vizet és 4,4 százalék ballasztanyagot tartalmaz.
Vitamin és ásványi anyag tartalma jelentős: C-vitaminból a napi szükséglet másfélszeresét, (112 mg-ot) fedezi, ezen kívül B-vitaminok, K-vitamin, béta-karotin, valamint kálium, kalcium, magnézium, foszfor, nátrium, vas, kén, króm, gazdag forrása.
Gyulladáscsökkentő, antioxidáns, rákmegelőző, immunrendszert erősítő, emésztést serkentő hatást tulajdonítanak neki elsősorban, de magas ásványi anyag- és vitamintartalma miatt más jótékony hatása is van.
Főzve, párolva sokféleképpen elkészíthető.
Levesbe, főzelékként, köretként, rakott ételként, önállóan és más zöldségfélékkel együtt is ajánlható.
Gasztronómiai szakemberek szerint a fűszerek közül a köménymag, a szerecsendió és a majoránna illik elsősorban hozzá.
Arra kell vigyázni, hogy ne főzzük túl, nehogy elveszítse vitamin- és ásványi anyagtartalmát.
-
Származási hely SpanyolországStátusz Bio  Tömeg 500 g/cs
Kategóriák
- Újdonságok
- Akciós termékek
- Többet olcsóbban
- Gluténmentes
- Tejmentes
- Ajándék ötletek ünnepekre
- Bio Zöldség, gyümölcs
- Gerson-diétához válogatott Bio Zöldség, gyümölcs
- Bio Italok
- Bio Tej- és Tejpótló termékek
- Bio Pékáru
- Ünnepi termékek
- Bio Gabonafélék, liszt, tészta
- Bio Húsáru
- Bio Fűszerek, krémek, olajok, pástétomok
- Bio Édesség, kakaó, kávé, tea
- Bio kásák, rágcsálnivalók, müzlik
- Bio Bébiételek, bébi italok
- Bio Készételek, félkész termékek
- Bio fagyasztott termékek
- Natúr élelmiszerek - nem bio termékek
- Kozmetika, higiénia
- Vintage Beauty bio kozmetikumok
- Dr. Hauschka biokozmetikumok
- Lavera natúrkozmetikumok
- Tisztítószerek
- Természetes háztartási szerek
- Biopin Természetes Festékek
- Gyógyhatású termékek, vitaminok
- Dr. Chen patika
- Vitamin Station termékek
- Konyhai gépek, csíráztatás
- Gluténmentes termékek
- Nagy kiszerelésű (Gasztro) bio termékek
Keresés
Szűrés
Származási hely
Gyártó
TOP termékek
Tanúsítvány
